km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Bulival ünnepli a KISZ lakótelep az utcafelújítást

Bulival ünnepli a KISZ lakótelep az utcafelújítást

A végső simítások vannak már csak hátra a Károly Róbert utcában, ezért december 2-án szombaton batyusbulit szervez a Kisz Lakótelepért Egyesület.

„A Kisz Lakótelepért Egyesület batyusbulit szervez, hogy megünnepeljük a Károly Róbert utca felújítását! December 2-án szombaton sok szerettel várunk mindenkit a KISZ kocsma előtti területen. Szombathely fejlődik. Éljen Szombathely!” – üzente Facebook-oldalán Németh Ákos, a körzet képviselője.

 

100 millió forintért vállalta el a kivitelező

„Amikor 2021-ben kértem azt, hogy tervezzék meg a teljes Károly Róbert utca felújítását, akkor igazán reménytelennek tűnt ez a dolog, de nagyon sok ember nagyon megfeszített munkájának köszönhetően sikerült újranyitni a Ferenczy-utcai projektet, és ide „betenni” a Károly Róbert utca felújítását. Ez egyedülálló teljesítmény volt, köszönöm mindazoknak, akik ezt a munkát elvégezték”mesélte lapunknak még szeptemberben, a munkálatok megkezdésekor Németh Ákos.

Az előzetes értékbecslések alapján 150 millió forintra becsülték a tervezők a komplett felújítást, de ennél lényegesen alacsonyabban, mintegy 100 millió forintért vállalta el a kivitelező a beruházást. Ennek az lett a következménye, hogy további útfelújításokat is meg tud valósítani a város.

A munkaterületet augusztus 1-jén adták át és augusztus 7-én meg is kezdte a kivitelező a munkát. Akkor már számos közműkiváltáson túl volt az utca, hogy a felújítás után ne kelljen felbontani az utat, ha esetleg valami meghibásodás történne. A beruházás keretében a szegőköveket is kicserélték, és új csatornafedőket is lehelyeztek, tehát nem csak az útburkolat kap új felületet 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Futsal: nyolcgólos Haladás-döntetlen Nyíregyházán
A hazaiak a 36. percben még két találattal vezettek, ekkor azonban jött Vas Ádám, aki kétszer is beköszönt és kialakította a 4-4-es végeredményt.
Csütörtökön 22 órától péntek hajnalig szünetel a jegyértékesítés
Csütörtökön 22 órától péntek hajnali 3 óráig szünetel a jegyértékesítés a MÁV pénztárainál, az automatáknál, a vonatok fedélzetén, online az Elvirában és a MÁV-appban is - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.