km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Balló 69: irodalmi estet tartottak a könyvtárban

Balló 69: irodalmi estet tartottak a könyvtárban

Az 1953-ban született szombathelyi költő, Balló László 69. születésnapja alkalmából tartottak irodalmi estet a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtárban.

 

Mint az a város honlapján olvasható, az eseményen az ünnepeltet és a résztvevőket Szombathely Megyei Jogú Városa nevében Horváth Soma alpolgármester köszöntötte, aki elmondta: Balló László évtizedek óta szorosan hozzá tartozik a város kulturális-művészeti életéhez, verseket és prózát ír, művészettörténeti kutatómunkát végez és ezek mellett előadásokat is tart. Az esten az íróval dr. Czetter Ibolya, az ELTE Savaria Egyetemi Központ Magyar Irodalomtudományi Tanszékének vezetője és Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó igazgatója beszélgetett, közreműködött Bujtás Ervin énekes-dalszerző és Szabó Tibor Jászai Mari-díjas színművész, a Weöres Sándor Színház igazgatója.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.