km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Baleset a Rohoncin: Friss jogsival okozott karambolt a fiatal sofőr

Baleset a Rohoncin: Friss jogsival okozott karambolt a fiatal sofőr

A parkolóból balra kanyarodó sofőr nem csak a kötelező haladási irányt jelző táblát hagyta figyelmen kívül, hanem a menetirány szerinti bal oldalról érkező, szabályosan közlekedő autót is, írja a 112press-hu.

A tudósításban ez áll: Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a szombathelyi Rohonci úton, kedden délelőtt, az ún. órásháznál. Egy Volkswagent vezető fiatalember egy parkolóból akart balra kanyarodni a négysávos útra, a záróvonalon és a tábla tiltása ellenére.

A szabálytalan manővert azonban nem tudta befejezni, mert a menetirány szerinti bal oldalról érkezett egy Suzuki személygépkocsi, ami ütközött az elé kihajtó gépjárművel. A Suzukit vezető asszony az elsődleges adatok alapján megsérült,, őt a mentők kórházba szállították.

A férjétől kapott információk alapján nem szenvedett súlyos sérülést. A balesetet okozó fiatalember nemrégiben vehette kézhez a vezetői engedélyét, amitől egy időre most elbúcsúzhat. A helyszíni szemle ideje alatt egy sávon, rendőri irányítás mellett haladhatott a forgalom. Kisebb torlódás alakult ki.

Beszéltünk egy szemtanúval, aki az elmondása alapján Olad felé tartott a külső sávban. Ő észlelte a menetiránya szerinti jobb oldalról, a parkolóból lendületesen érkező Volkswagent, de neki még sikerült elkerülnie a balesetet, ami a következő másodpercben bekövetkezett.

A férfi megállt és visszament a helyszínre, ahol a baleset okozója először azt mondta neki, hogy véletlenül indexelt balra, mert valójában jobbra akart kanyarodni. A másik fél azonban ezt nem hitte el, mivel szerinte azzal a sebességgel lehetetlen lett volna bevenni a kanyart.

Kérdeztük a baleset okozóját is, ő azonban nem kívánt válaszolni.

(Fotó: Tánczos Mihály)

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Szombathelyi Haladás - Tiszakécske 0-0 (Cikkünk folyamatosan frissül!)
A Merkantil Bank liga 22. fordulójában a zöld-fehérek a Tiszakécskét látják vendégül.
Ezentúl gyermekfelügyelet is igénylehető az AGORA-nál rendezvények alatt
Az AGORA nemrég egy új kezdeményezést indított útjára, rendezvényei alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak, így a kultúrát szerető család minden tagjának örömteli lehet a kikapcsolódás.
Szereti a baracklekvárt? Rossz hírünk van!
Termelői Facebook-csoportokba egyre több kép kerül fel arról, hogy virágzásnak indultak a sárgabarack fák a Dunántúltól az Észak-Alföldig. Ez azonban nagyon rossz hír a gazdáknak és a fogyasztóknak is, a kajszi ugyanis rendkívül fagyérzékeny, azt pedig nehéz elképzelni, hogy májusig ne érkezzen még fagyhullám az országba.
Kitörte a szalagkorlát lábait az ittas sofőr az M86-oson
A férfi egy enyhe jobbos kanyart egyenesített ki az M86-os autóúton Vép térségében, lezúzta a szalagkorlátot, kitörve annak lábait, ő könnyebben sérült meg. A szonda kimutatta, hogy fogyasztott alkoholt, mielőtt autóba ült, tudósított a helyszínről a 112Press.hu.
A kommunizmus áldozataira emlékezett a városvezetés
A Király utca 14. előtt hajtottak főt és koszorúztak, annál az épületnél, a volt ÁVH-székháznál, ahol a kommunista diktatúra idején az Államvédelmi Hatóság kegyetlenül megkínozta a rendszeridegennek bélyegzetteket.