km/óra
  2024.05.30., csütörtök  •  Janka, Zsanett napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Balázsy Péter: kampány közben, egyeztetések után

Balázsy Péter: kampány közben, egyeztetések után

A választási kampány eddigi tapasztalatairól tartott sajtótájékoztatót dr. Balázsy Péter, a Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelölt., dr. Hende Csaba, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke, Illés Károly alpolgármester,  Lendvai Ferenc tanácsnok, dr. Takácsné dr. Tenki Mária képviselő és Janzsó Zoltán képviselőjelölt társaságában.


Több mint 15 ezer emberrel találkoztunk az elmúlt hetekben, jelentette be Balázsy Péter, rengeteg hasznos információt, tanácsot kaptunk, tette hozzá. Konkrét példákat említve az mondta, szükség lesz egy játszótérre a Búzairág utcában a Joskar-Ola lakótelepen a vasúti pálya mellett zajvédő falra, de a polgárok elmondták azt is, hogy átfogó út- és járda-felújítási program kellene. A párt hamarosan bejelenti szombathelyi programját, ez bővebb lesz, mint a jelenleg elérhető verzió.


A polgármesterjelölt beszélt arról is, több kormányzati szereplővel találkozott az elmúlt hetekben. Kaderják Péter államtitkárral a tömegközlekedésről egyeztetett. Szombathely közel került ahhoz, hogy egy pilotprojekt keretében elektromos buszok állhassanak szolgálatba. SchandaTamás államtitkár összegzése alapján pedig annyi fejlesztési forrás érkezett Szombathelyre, hogy kijelenthető, európai városban élünk. 


Balázsy politikai zavarkeltésnek nevezte, hogy változna az uniós támogatások rendszere a következő ciklusban, az EU döntéshozói hamarosan tárgyalnak arról a javaslatról, hogy a 2021-2027-es ciklusban hasonló módon futnak majd a EU-s pályázatok.


A szombathelyiekkel együtt, a kormányzat támogatásával szeretnénk élhetőbb és otthonos várost építeni, zárta szavait Balázsy Péter. 


Kérdésekre válaszolva Balázsy elmondta, hogy a Pro Savaria által kezdeményezett polgármesterjelölti vitával kapcsolatban álláspontja változatlan bárkivel és bármikor kész a diskurzusra: de az ellenzék döntse el, hogy ki az igazi jelöltje, Nemény vagy Koczka. Ezen a ponton átvette a szót Hende Csaba, aki úgy fogalmazott:


-    Szombathelyen ellenzéki egység helyett kétség van. Az MSZP polgármesterjelöltje Nemény András, a Jobbiké Koczka Tibor, mindketten egy-egy civil szervezetet rántottak maguk elé, Molnár Miklós pedig átlavírozott a baloldalra. Ebben a helyzetben a város fejlődése érdekében a megoldás az, hogy Balázsy Péterre kell szavazni. 


Az ellenzék sajtótájékoztatójára reagálva Balázsy Péter azt mondta, nem tervez ukránoknak munkásszállót építeni. Kijelentette, hogy a fiatalok lakáshelyzetét tartja elsődlegesnek, erre szeretne megoldást találni a ki nem használt önkormányzati lakások segítségével. 
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
Programajánló – Szombathely: Food & Music Weekend, gyereknap és magyar hősök napja
A május 25-26-ai hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.