km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Balázsy Péter: kampány közben, egyeztetések után

Balázsy Péter: kampány közben, egyeztetések után

A választási kampány eddigi tapasztalatairól tartott sajtótájékoztatót dr. Balázsy Péter, a Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelölt., dr. Hende Csaba, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke, Illés Károly alpolgármester,  Lendvai Ferenc tanácsnok, dr. Takácsné dr. Tenki Mária képviselő és Janzsó Zoltán képviselőjelölt társaságában.


Több mint 15 ezer emberrel találkoztunk az elmúlt hetekben, jelentette be Balázsy Péter, rengeteg hasznos információt, tanácsot kaptunk, tette hozzá. Konkrét példákat említve az mondta, szükség lesz egy játszótérre a Búzairág utcában a Joskar-Ola lakótelepen a vasúti pálya mellett zajvédő falra, de a polgárok elmondták azt is, hogy átfogó út- és járda-felújítási program kellene. A párt hamarosan bejelenti szombathelyi programját, ez bővebb lesz, mint a jelenleg elérhető verzió.


A polgármesterjelölt beszélt arról is, több kormányzati szereplővel találkozott az elmúlt hetekben. Kaderják Péter államtitkárral a tömegközlekedésről egyeztetett. Szombathely közel került ahhoz, hogy egy pilotprojekt keretében elektromos buszok állhassanak szolgálatba. SchandaTamás államtitkár összegzése alapján pedig annyi fejlesztési forrás érkezett Szombathelyre, hogy kijelenthető, európai városban élünk. 


Balázsy politikai zavarkeltésnek nevezte, hogy változna az uniós támogatások rendszere a következő ciklusban, az EU döntéshozói hamarosan tárgyalnak arról a javaslatról, hogy a 2021-2027-es ciklusban hasonló módon futnak majd a EU-s pályázatok.


A szombathelyiekkel együtt, a kormányzat támogatásával szeretnénk élhetőbb és otthonos várost építeni, zárta szavait Balázsy Péter. 


Kérdésekre válaszolva Balázsy elmondta, hogy a Pro Savaria által kezdeményezett polgármesterjelölti vitával kapcsolatban álláspontja változatlan bárkivel és bármikor kész a diskurzusra: de az ellenzék döntse el, hogy ki az igazi jelöltje, Nemény vagy Koczka. Ezen a ponton átvette a szót Hende Csaba, aki úgy fogalmazott:


-    Szombathelyen ellenzéki egység helyett kétség van. Az MSZP polgármesterjelöltje Nemény András, a Jobbiké Koczka Tibor, mindketten egy-egy civil szervezetet rántottak maguk elé, Molnár Miklós pedig átlavírozott a baloldalra. Ebben a helyzetben a város fejlődése érdekében a megoldás az, hogy Balázsy Péterre kell szavazni. 


Az ellenzék sajtótájékoztatójára reagálva Balázsy Péter azt mondta, nem tervez ukránoknak munkásszállót építeni. Kijelentette, hogy a fiatalok lakáshelyzetét tartja elsődlegesnek, erre szeretne megoldást találni a ki nem használt önkormányzati lakások segítségével. 
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Közel 30 millió forintot sikkasztott egy vasi cég volt ügyvezetője
A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap - végrehajtandó - börtönre, 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit. Eltiltotta továbbá 3 évre a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától. Kötelezte a vádlottat a sértett javára 28.824.786 forint kártérítés, valamint az állam javára 577.899 forint bűnügyi költség megfizetésére.
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Futsal: nyolcgólos Haladás-döntetlen Nyíregyházán
A hazaiak a 36. percben még két találattal vezettek, ekkor azonban jött Vas Ádám, aki kétszer is beköszönt és kialakította a 4-4-es végeredményt.