km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Balaicz Zoltánt jelöli a Fidesz-KDNP ismét Zalaegerszeg polgármesterének

Balaicz Zoltánt jelöli a Fidesz-KDNP ismét Zalaegerszeg polgármesterének

Ismét Balaicz Zoltánt, a vármegyeszékhelyt 2014 óta vezető polgármestert jelölik városvezetőnek a Fidesz helyi szervezetei Zalaegerszegen - jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón a párt választókerületi elnöke.

 

Vigh László országgyűlési képviselő felidézte, hogy Balaicz Zoltán 2006-tól 2010-ig önkormányzati képviselő, 2010-től 2014-ig alpolgármester is volt, 2014-től pedig a második ciklusát tölti városvezetőként, időközben az év polgármestere díjat is elnyerte.


Zalaegerszegre "bezzegvárosként" tekintenek az országban, mert olyan fejlődés zajlott itt le az elmúlt évtizedben, ezt pedig a következő időszakban is folytatni szeretnék - jelezte a választókerületi elnök.


Terveik szerint újabb munkahelyek létrejöttét jelentik be hamarosan, leginkább a járműipari tesztpályához kapcsolódó beruházásokként. Tíz év alatt közel 5000 új munkahelyet teremtettek a városban a beruházók, a munkanélküliségi ráta 7,5-ről 2,5 százalékra esett vissza - tette hozzá Vigh László.


Balaicz Zoltán úgy fogalmazott, lassan húsz éve tevékenykedik a helyi politikában, és azóta példaértékű az együttműködés a városért és a térségért. Sikeres választási szereplés esetén szeretné, ha a jelenlegi alpolgármesterek, Gecse Péter, Bali Zoltán és Vadvári Tibor a következő ciklusban is ezen a poszton maradnának.


A polgármester és egyben jelölt azt is kifejtette: a zalaegerszegi polgárokat mindig komolyan vették, ezért korábban is fontos volt a programalkotás. Ez most is így van, 307 oldalas, szakértőkkel közösen kidolgozott választási programot állítottak össze a konkrét vállalásokról.


Öt évvel ezelőtt is jelképesen készült egy szerződés a városlakókkal, ami most is megszületett. Ebben az áll, hogy a kampányban kizárólag a szakmaiságra koncentrálnak, elutasítják a sárdobálást és a személyeskedést, ha pedig nem sikerül a 100 pontból álló választási program legalább 70 százalékát megvalósítani, 2029-ben már nem indul újra a városvezetői posztért - jelentette ki Balaicz Zoltán.


Gecse Péter alpolgármester egyebek mellett arról beszélt, hogy a város fejlődő pályára állt, ami közös munka eredménye. A gyarapodó beruházások növekvő bevétellel járnak, ami stabilitást ad a városnak, ezért is szeretnék, hogy további munkahelyek jöjjenek létre.


Bali Zoltán alpolgármester és kampányfőnök elmondta: a város 12 választókerületének eddigi fideszes képviselői a júniusi választáson mindannyian újraindulnak. A kampányban az eredményeket kívánják kommunikálni, illetve valamennyi városrész arányos fejlesztési elképzeléseit is kiemelten kezelik. (MTI)


Fotó: Balaicz Zoltán/Facebook

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.