km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Azonnal a kocsmába ment balesete után megnyugodni a férfi

Azonnal a kocsmába ment balesete után megnyugodni a férfi

A kétkerekűvel autó oldalába kanyarodó idős férfi, miután feltápászkodott a földről egy kicsit "beszélgetett" még az autó vezetőjével, akinek pénzt is kínált, majd elhagyta a helyszínt. A rendőrök egy közeli kocsmánál találtak rá, ahol "nyugtatót" töltött magába, két feles formájában.

 

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt hétfőn délután a szombathelyi Gábor Áron utcában, írja a 112Press. Egy Volkswagen személyautó tartott a Károly Róbert utca irányába, amikor a sofőr a Jászai Mari utca kereszteződésénél elhajtott egy vele egy irányban közlekedő segédmotoros kerékpár mellett.


Az autó vezetőjének elmondása alapján a kétkerekűn ülő idős sofőr hirtelen balra kanyarodott és nekihajtott a VW oldalának, letörve annak tükrét is. Az idős férfi az úttestre esett és hangosan szitkozódva "kérte" az autót vezető asszonyt, hogy segítsen neki felállni.


A sofőr rendőrt akart hívni, mire a férfi közölte vele, hogy az teljesen szükségtelen. Ad az asszonynak 5 ezer forintot az autó megjavítására. Mellesleg a nő fizesse ki a "motorjában" esett kárt.


A gépjármű vezetője ekkor már kifejezetten ragaszkodott a rendőrséghez, a férfi pedig elhagyta a helyszínt.


Őt a járőrök ezután egy italbolt közelében találták meg, már egy másik biciklit tolt és még örült is neki, hogy a rendőrök "most jól megbüntetik" a nőt. 


A jó kedvét két feles is megalapozta, amit elmondása alapján azért ivott meg a baleset után éhgyomorra, hogy megnyugodjon.


A következő percekben körülbelül négy verziót adott elő arról, hogyan történt a baleset, ezekben nagyjából annyi volt a közös, hogy ő békésen tolta a kerékpárját az úttesten, amikor a jobbról / balról / elölről / hátulról  érkező autó elütötte és emiatt az ebédjét is kénytelen kihagyni.


A szonda megfújása szintén okozott némi bonyodalmat, de hatodszorra is nyugodtan magyarázták el a férfinak, hogy hosszan kell fújnia a csőbe. Végül ezt az után sikerült megtennie, miután felvázolták neki, milyen procedúrával jár, ha nem hajlandó megfújni a szondát. A pozitív eredmény senkit nem lepett meg, a férfit vérvételre előállították a szombathelyi rendőrkapitányságra. 

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Kikapott, de bennmaradt az NB/II-ben a Haladás - papíron
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látták vendégül. Ellentétes félidők után a vendégek 3-1-re nyertek.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.