km/óra
  2024.02.21., szerda  •  Eleonóra napja
Az Eszterházy-erdészetből érkezik idén Bécs karácsonyfája

Az Eszterházy-erdészetből érkezik idén Bécs karácsonyfája

Burgenlandból érkezik idén Bécs karácsonyfája. Ma állítják majd fel a Városháza előtti téren az Esterházy-erdők lucfenyőjét. A fát a múlt héten vágták ki, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, a bécsi városháza előtti tér hagyományos karácsonyfája idén Burgenlandból érkezik. A Wiesen település egyik erdejéből származó lucfenyővel ezúttal szövetségi tartományként való fennállásának 100. évfordulóját is ünnepli Burgenland. A 30 méter magas és 150 éves lucfenyőt még múlt hét pénteken vágták ki az erdészek az Esterházy család tulajdonában lévő erdőben, és készítették elő a Bécsbe szállításra.


A bécsi karácsonyfát november 3-án állítják fel. Azonban a teljesen feldíszített és több mint 1000 LED-fénnyel megvilágított fa csak november 13-tól fog ragyogni. A feldíszítést követően 17 óra 30 perckor Michael Ludwig polgármester és Hans Peter Doskozil Burgenland tartományfőnöke közösen kapcsolják fel a karácsonyfa kivilágítását.
 

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
„Ami szép, ami jó, és amit el kell viselni” – interjú Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógussal
Múlt hónapban töltötte be 90. életévét Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus. A legendás Savaria Táncegyüttes alapítójával, aki sosem bánta meg, hogy a színpad helyett a tanítást választotta, otthonában beszélgettünk.
Lemondott Novák Katalin, utoljára szólt államfőként
Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl! Most Önökhöz szólok. Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két évvel ezelőtt felesküdtem.
Elhunyt a Virológiai Nemzeti Laboratórium fiatal vezetője
Tragikus hirtelenséggel, 46 éves korában meghalt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.