km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 45 tanára is sztrájkol

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 45 tanára is sztrájkol

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 45 tanára csatlakozott a PDSZ által meghirdetett országos sztrájknapokhoz. Iskolánkban ezen a két napon csak a 12. évfolyamosok érettségi felkészítő óráit tartják meg a sztrájkoló kollégák és gyermekfelügyeletet biztosítunk 11. évfolyamtól lefelé. Így betartva a törvényes kereteket, írta szerkesztőségünknek A Bolyai Gimnázium sztrájkbizottsága nevében Szabó Bence

A sztrájbizottság mellékelte a nyilatkozatukat is.

"Nyilatkozat

Mi, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 45 dolgozója március 16-17-én sztrájkba lépünk. Tesszük ezt azért, mert
- az oktatásirányítás még mindig nem foglalkozik érdemben a közoktatás problémáival,
 
- az új köznevelési törvénytervezet csorbítja a pedagógusok jogait, aránytalanul kiszolgáltatott helyzetbe hozza a pedagógust a munkáltatóval szemben és így még inkább eltántorítja a pályától a fiatalokat,

- személyiségi jogokat sértő és a szakmai hozzáértésünket megkérdőjelező a TÉR (Teljesítményértékelési Rendszer) tervezet.

Továbbá a sztrájkunkkal szeretnénk kiállni minden oktatásban dolgozóért, az oktatás, a gyermekek és a magyar társadalom jövőjéért! Célunk egy olyan oktatási rendszer kikényszerítése, amely mindenki számára egyenlően hozzáférhető, amely a társadalmi különbségeket enyhíti és az egyén boldogulását szolgálja nemzetünk érdekében!"

A Bolyai Gimnázium sztrájkbizottsága nevében:

Szabó Bence

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.
legfrissebbek
A melegben végzett munka veszélyeire figyelni kell
A következő napokban várható hőhullám miatt több oldalas, a melegben betartandó munkavédelmi szabályokat ismertető tájékoztatót tett közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya a minisztérium honlapján.
230 településen gyérítik a szúnyogokat a héten, Vas megyében egy helyen sem
A héten tizenhárom vármegye 230 településén, hatvanezer hektáron gyérítik a szúnyogokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.
Foci Eb 2024: Románia-Ukrajna 3-0
A román válogatott 3-0-ra legyőzte az ukrán csapatot hétfőn a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első mérkőzésén.
Zsúfolásig megtelt a szurkolói sátor a Sportház előtt
Zsúfolásig megtelt az Agora és a TDK által közösen kialakított szurkolói zóna szombaton a Sportház előtti téren. 15 órakor első Európa-bajnoki mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó válogatott a németországi tornán. A szurkolói házban a drukkerek óriáskivetítőn követhették a Svájc elleni találkozót, amely 3-1-es vereséggel ért véget.
ÖkoPlusz Fesztivál a környezettudatosság jegyében
Nyolc helyszínen közel 100 programmal várta a látogatókat az ÖkoPlusz Fesztivál pénteken és szombaton a Kámoni Arborétumban. A természetközeli rendezvényt immár harmadszor szervezte meg a H+ Média és Kulturális Egyesület a környezettudatosság, az ismeretterjesztés és a szórakoztatás jegyében, minden korosztály számára.