km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Az elszámoltatás és Zugló volt a miniszterelnök-jelölti vita középpontjában

Az elszámoltatás és Zugló volt a miniszterelnök-jelölti vita középpontjában

Az ATV-n vitázott vasárnap este az öt ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

 

Néhány emlékezetes kijelentés:

  • Jakab Péter megígérte: lemond, ha nem lesz elszámoltatás.
  • Dobrev Klára azt mondta, Pekingben is kemény lesz.
  • Fekete-Győr András szerint új arcok kellenek.
  • Karácsony arra buzdította a szavazókat, hogy az egyesítésben legjobb jelöltet válasszák.
  • Márki-Zay Péter szerint a vidéki és bizonytalan szavazók döntik el a választást.

 

A vitaműsor visszanézhető az ATV YouTube-csatornáján:

 

 

Miért akarok miniszterelnök lenni?


Márki-Zay: 7 gyermek keresztény édesapjaként, 22 év gazdasági vezető múlttal a baloldali emberek támogatását is kérem, mert csak így lehet legyőzni a Fideszt. A vidéki és bizonytalan szavazók döntik el a választást. Nélkülük a Fidesz megint győz, és Orbán kilépteti Magyarországot az EU-ból. Egy civil tudja csak megfogni a bizonytalanokat és a kiábrándult fideszeseket.

 

Karácsony: Több bennünk a közös, mint ami elválaszt. A kormányváltáshoz közös nevezőt kell találni. Ez én voltam '19-ben, amikor az eddigi legnagyobb csapást mértük a NER-re a budapesti választáson. És koalícióban küzdünk a fővárosban azóta is. Az ellenzéki szavazók között, és a párton kívüliekkel is közös nevezőt kell találni. Ne azt nézzék, ki a legjobb a megosztásban, hanem hogy ki a legjobb az egyesítésben.

 

Fekete-Győr: Meg kell újítani az ellenzéket, új arcokkal, lendülettel. Nem lehet, hogy ugyanazok menjenek ki a pástra Orbán ellen, akiket eddig is néztünk, mert úgy semmi értelme az egésznek. Ezért vállaltam, hogy legyen értelme. Nyugati országot akarunk. A mi mintáink nem keletről jönnek. Nem kell rossz kompromisszumot kötni az első fordulóban, a valódi változáshoz a Momentum kell.

 

Dobrev: Meg fogjuk nyerni az áprilisi választást. Sikerült összefognunk. De Orbán rendszerét kormányváltással nem lehet leváltani, csak a gyors és sikeres kormányzással. Ehhez érzem magamban az erőt és a tapasztalatot. Azért is járom az országot, mert ez a feladatom, hitet és erőt adni.

 

Jakab: Ha a '18-as pártelnökök is úgy gondolkodtak volna, mint most, akkor megspóroltunk volna 4 év Fideszt. Nem érdekel, ki lesz az erősebb ellenzéki párt, hanem le akarom bontani ezt a rendszert. Szabadságot, jólétet, minőségi munkáért minőségi bért, lopás után börtönt. Én garantálom az elszámoltatást, ha nem kattan a bilincs, akkor én lemondok a miniszterelnöki székről. Fizessenek meg a tolvajok, jólétet minden magyarnak!

 

Karácsony Gergely szerint Orbán Viktor volt a vesztese a miniszterelnök-jelöltek első vitájának:

 

 

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.