km/óra
  2023.12.06., szerda  •  Miklós napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Az elszámoltatás és Zugló volt a miniszterelnök-jelölti vita középpontjában

Az elszámoltatás és Zugló volt a miniszterelnök-jelölti vita középpontjában

Az ATV-n vitázott vasárnap este az öt ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

 

Néhány emlékezetes kijelentés:

  • Jakab Péter megígérte: lemond, ha nem lesz elszámoltatás.
  • Dobrev Klára azt mondta, Pekingben is kemény lesz.
  • Fekete-Győr András szerint új arcok kellenek.
  • Karácsony arra buzdította a szavazókat, hogy az egyesítésben legjobb jelöltet válasszák.
  • Márki-Zay Péter szerint a vidéki és bizonytalan szavazók döntik el a választást.

 

A vitaműsor visszanézhető az ATV YouTube-csatornáján:

 

 

Miért akarok miniszterelnök lenni?


Márki-Zay: 7 gyermek keresztény édesapjaként, 22 év gazdasági vezető múlttal a baloldali emberek támogatását is kérem, mert csak így lehet legyőzni a Fideszt. A vidéki és bizonytalan szavazók döntik el a választást. Nélkülük a Fidesz megint győz, és Orbán kilépteti Magyarországot az EU-ból. Egy civil tudja csak megfogni a bizonytalanokat és a kiábrándult fideszeseket.

 

Karácsony: Több bennünk a közös, mint ami elválaszt. A kormányváltáshoz közös nevezőt kell találni. Ez én voltam '19-ben, amikor az eddigi legnagyobb csapást mértük a NER-re a budapesti választáson. És koalícióban küzdünk a fővárosban azóta is. Az ellenzéki szavazók között, és a párton kívüliekkel is közös nevezőt kell találni. Ne azt nézzék, ki a legjobb a megosztásban, hanem hogy ki a legjobb az egyesítésben.

 

Fekete-Győr: Meg kell újítani az ellenzéket, új arcokkal, lendülettel. Nem lehet, hogy ugyanazok menjenek ki a pástra Orbán ellen, akiket eddig is néztünk, mert úgy semmi értelme az egésznek. Ezért vállaltam, hogy legyen értelme. Nyugati országot akarunk. A mi mintáink nem keletről jönnek. Nem kell rossz kompromisszumot kötni az első fordulóban, a valódi változáshoz a Momentum kell.

 

Dobrev: Meg fogjuk nyerni az áprilisi választást. Sikerült összefognunk. De Orbán rendszerét kormányváltással nem lehet leváltani, csak a gyors és sikeres kormányzással. Ehhez érzem magamban az erőt és a tapasztalatot. Azért is járom az országot, mert ez a feladatom, hitet és erőt adni.

 

Jakab: Ha a '18-as pártelnökök is úgy gondolkodtak volna, mint most, akkor megspóroltunk volna 4 év Fideszt. Nem érdekel, ki lesz az erősebb ellenzéki párt, hanem le akarom bontani ezt a rendszert. Szabadságot, jólétet, minőségi munkáért minőségi bért, lopás után börtönt. Én garantálom az elszámoltatást, ha nem kattan a bilincs, akkor én lemondok a miniszterelnöki székről. Fizessenek meg a tolvajok, jólétet minden magyarnak!

 

Karácsony Gergely szerint Orbán Viktor volt a vesztese a miniszterelnök-jelöltek első vitájának:

 

 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.