km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Az elszámoltatás és Zugló volt a miniszterelnök-jelölti vita középpontjában

Az elszámoltatás és Zugló volt a miniszterelnök-jelölti vita középpontjában

Az ATV-n vitázott vasárnap este az öt ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

 

Néhány emlékezetes kijelentés:

  • Jakab Péter megígérte: lemond, ha nem lesz elszámoltatás.
  • Dobrev Klára azt mondta, Pekingben is kemény lesz.
  • Fekete-Győr András szerint új arcok kellenek.
  • Karácsony arra buzdította a szavazókat, hogy az egyesítésben legjobb jelöltet válasszák.
  • Márki-Zay Péter szerint a vidéki és bizonytalan szavazók döntik el a választást.

 

A vitaműsor visszanézhető az ATV YouTube-csatornáján:

 

 

Miért akarok miniszterelnök lenni?


Márki-Zay: 7 gyermek keresztény édesapjaként, 22 év gazdasági vezető múlttal a baloldali emberek támogatását is kérem, mert csak így lehet legyőzni a Fideszt. A vidéki és bizonytalan szavazók döntik el a választást. Nélkülük a Fidesz megint győz, és Orbán kilépteti Magyarországot az EU-ból. Egy civil tudja csak megfogni a bizonytalanokat és a kiábrándult fideszeseket.

 

Karácsony: Több bennünk a közös, mint ami elválaszt. A kormányváltáshoz közös nevezőt kell találni. Ez én voltam '19-ben, amikor az eddigi legnagyobb csapást mértük a NER-re a budapesti választáson. És koalícióban küzdünk a fővárosban azóta is. Az ellenzéki szavazók között, és a párton kívüliekkel is közös nevezőt kell találni. Ne azt nézzék, ki a legjobb a megosztásban, hanem hogy ki a legjobb az egyesítésben.

 

Fekete-Győr: Meg kell újítani az ellenzéket, új arcokkal, lendülettel. Nem lehet, hogy ugyanazok menjenek ki a pástra Orbán ellen, akiket eddig is néztünk, mert úgy semmi értelme az egésznek. Ezért vállaltam, hogy legyen értelme. Nyugati országot akarunk. A mi mintáink nem keletről jönnek. Nem kell rossz kompromisszumot kötni az első fordulóban, a valódi változáshoz a Momentum kell.

 

Dobrev: Meg fogjuk nyerni az áprilisi választást. Sikerült összefognunk. De Orbán rendszerét kormányváltással nem lehet leváltani, csak a gyors és sikeres kormányzással. Ehhez érzem magamban az erőt és a tapasztalatot. Azért is járom az országot, mert ez a feladatom, hitet és erőt adni.

 

Jakab: Ha a '18-as pártelnökök is úgy gondolkodtak volna, mint most, akkor megspóroltunk volna 4 év Fideszt. Nem érdekel, ki lesz az erősebb ellenzéki párt, hanem le akarom bontani ezt a rendszert. Szabadságot, jólétet, minőségi munkáért minőségi bért, lopás után börtönt. Én garantálom az elszámoltatást, ha nem kattan a bilincs, akkor én lemondok a miniszterelnöki székről. Fizessenek meg a tolvajok, jólétet minden magyarnak!

 

Karácsony Gergely szerint Orbán Viktor volt a vesztese a miniszterelnök-jelöltek első vitájának:

 

 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.