km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Autó lángolt Szombathelyen, kémény égett Sárváron

Autó lángolt Szombathelyen, kémény égett Sárváron

Két tűzesethez riasztották Vas vármegye tűzoltó egységeit a csütörtökön. Délelőtt Szombathelyen egy autóban csaptak fel a lángok, délután pedig egy kéményben gyulladt meg a lerakódott korom Sárváron, olvasható a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

 

Egy személygépjármű motorterében keletkezett tűz tegnap délelőtt Szombathelyen, a Bolyai utcában. A gépkocsi nekigurult az előtte parkoló autó lökhárítójának, de azt a lángok nem érintették. A helyi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik feszítővágó berendezés segítségével felnyitották a motorháztetőt és két gyorsbeavatkozó sugárral megkezdték a lángok eloltását. Mivel a tűz az utastér egy részére is átterjedt, az egységek a bal hátsó ajtót is felfeszítették. A hátsó ülés egy része, műanyag részek, illetve kábelkötegek is megsemmisültek a lángokban. A tűzoltók a tűz eloltását követően áramtalanították az autót, majd átvizsgálták a kocsit és megszüntették a további izzást. Az eset során senki nem sérült meg. 


Kéménytűzhöz vonultak a sárvári hivatásos tűzoltók tegnap délután egy sárvári, Rába közi családi házhoz. A lakók begyújtottak a kandallóba, majd nem sokkal később azt tapasztalták, hogy a kémény izzik és a füst visszaáramlik a lakásba. A tűzoltók kinyitották a kémény tisztítónyílásait és felügyelet mellett leégették az ott lerakódott kormot. Kihordták a lehulló égésterméket, majd további izzás után kutatva hőkamera segítségével átvizsgálták a kémény vonalát. Az egység felülvizsgálatig megtiltotta a kémény használatát. Mivel a lakók a fűtést egyéb módon is meg tudták oldani, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

 

Fotó: Szombathely HTP

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.