km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Szolnok-Falco: botrányos beszólás miatt tiltakozik az Autisták Országos Szövetsége

Szolnok-Falco: botrányos beszólás miatt tiltakozik az Autisták Országos Szövetsége

Komoly problémára hívja fel a figyelmet az Autisták Országos Szövetsége, mely hivatalos levelet is írt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, valamint a Szolnoki Olajbányász Kosárlabda Klubnak a május 14-i meccsen történtek miatt.

„Egyre gyakoribb jelenség, hogy az autista és fogyatékos kifejezések negatív felhangot kapnak a köznyelvben. Szívet tépő érzés belegondolni abba, hogy akiket ez érint, azok nap mint nap mennyi bántásnak vannak kitéve társadalmunkban, annak ellenére, hogy elfogadásukért, integrációjukért sokan és kitartóan teszünk, küzdünk. Egy sportesemény kapcsán különösen bántó – kezdi közleményét az Autisták Országos Szövetsége.

Történt ugyanis, hogy a férfi NB1-es kosárbajnokság döntőjének 2024. május 14-i mérkőzésén, melyen a Falco és Szolnok csapott össze, az utóbbi csapathoz tartozó szurkolótábor néhány tagja több alkalommal skandált egy bizonyos szót, melyet számos család úgy értelmezett: autista.

A mérkőzést több ezer ember követte figyelemmel a helyszínen és az M4 csatornáján is élőben közvetítették.

A történtek miatt az Autisták Országos Szövetsége levelet írt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, valamint a Szolnoki Olajbányász Kosárlabda Klubnak is. Ebben azt kérték, hogy tegyék meg a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy többé ne jelenhessen meg rendezvényeiken az autista szó pejoratív értelemben, bántó kontextusban.

„Nem akarunk olyan világban élni, ahol egy népszerű csapatsport a kirekesztés bármilyen formájának is színteret enged!” – jelentették ki.

 

Fotó: Facebook/Autisták Országos Szövetsége

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.