km/óra
  2024.07.19., péntek  •  Emília napja
Ausztriai vendéglátás: már tervezik az újranyitást, döntés egyelőre nincs

Ausztriai vendéglátás: már tervezik az újranyitást, döntés egyelőre nincs

Lépésenként újraindítják az osztrák vendéglátást, a krone.at összeszedte, milyen biztonsági intézkedések várhatóak. Pontos menetrend a nyitásról egyelőre nincsen, döntés az április végi járványadatok fényében várható.

Összefoglalva:

- először a kisebb helyek nyithatnak ki, legvégül az éjszakai bárok.
- a személyzet maszkban dolgozhat, a védőtávolságot a konyhán és a pultban is meg kell tartani.
- az asztalok között minimum 2 méter távolságot kell hagyni, az egyszerre jelenlévő vendégek száma korlátozott lesz.
- csak este hatig lehetnek nyitva a helyek, de ez egyelőre nincsen eldöntve
- kormányzati döntés április 30. után várható

 

A osztrák kormányzat április végén, a fertőzöttségi adatok alapján dönt arról, hogyan lehet a vendéglátást újraindítani - az ágazatot gazdaságilag súlyosan érintette a járvány, illetve a meghozott intézkedések. További gond, hogy nagyon sokféle szereplő van a piacon, így nehézen egyetlen csomaggal valamennyi szereplő gondját megoldani. Egy kisvendéglő és egy Michelin-csillagos étterem között rengeteg különbség van, de nehéz egy kalap alá venni egy kávéházat, vagy a bécsi Práterben található gigantikus kerthelyiséget.


Az biztosnak látszik, hogyha kevés új koronavírusos beteg lesz Ausztriában április végén, akkor elsőként a kisebb vendéglátóhelyek nyithatnak ki. A teljes személyzetnek maszkot kell viselni és az asztalok között is meg kell tartani a kettő méter védőtávolságot. A kötelező záróra még nyitott kérdés, a tervezett este 6 órai zárás sokaknak korai, mert így nem biztos, hogy megéri kinyitni a helyet. A krone.at úgy számolt, az ételkiszállítás és az elvitelre való rendelés csak kisebb részét fedezte az eddigi veszteségeknek. 


A lap szerint a járvány legnagyobb vesztesei a nagyméretű diszkók, az éjszakai bárok lesznek, mivel ezek nyithatnak majd ki utoljára.
A krone.at azzal számol, hogy az ágazatban sokan végleg lehúzzák majd a rolót.
   

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Magyarország rendezi a következő EPC-csúcsot
Az Európai Politikai Közösség (EPC) következő csúcstalálkozóját Magyarország rendezi - jelentette be a csütörtökön tartott angliai EPC-csúcs záró sajtóértekezletén Sir Keir Starmer brit miniszterelnök.
Ne érje váratlanul, ha belefut egy-két kósza záporba pénteken és szombaton
Jelentősen változott az előrejelzés szombatra.
Picikét magához tért a forint csütörtök estére
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
„Boldog vagyok, hogy ismét a Falco sikeréért küzdhetek”
Váradi Benedek, a Falco emblematikus alakja, háromszoros bajnoka, Magyar Kupa-győztese két külföldön töltött év után ismét szombathelyi színekben pattogtat. A sárga-feketék saját nevelésű játékosa az előző idényben lengyel bajnok lett a Trefl Sopot együttesével, ám úgy érezte, szeretne hazatérni. A magyar válogatott kiválóság döntéséről, valamint a Litvániában és Lengyelországban eltöltött időszakról is mesélt nekünk.
Orbán: az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia
A mi koncepciónk lényege, ami eltér a hivatalos koncepciótól, hogy az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia, hanem egy stratégiai autonómia jegyében – és ezt éltetjük itt egyfolytában – egy saját, európai megközelítés kellene – közölte az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik csúcstalálkozójára érkező Orbán Viktor csütörtökön az angliai Oxford közelében lévő Blenheim-kastélyban.