km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
Átveszi a zanati Füvészkert utcáit a város

Átveszi a zanati Füvészkert utcáit a város

Egyhangúlag elfogadta Szombathely MJV közgyűlése az előterjesztést: 22 éves történet záródott le ezzel, 123 család örömére. Megoldódik a csapadékvíztározó ügye és kijavítják a sérült járdarészeket is. Összesen 35 millió forintot fordít a város még a végleges megoldásra, osztotta meg a hírt közösségi oldalán Putz Attila képviselő.

 

Mint írja, dr. Hende Csaba nyugodtan megszerezheti erre a 2022. februárjában ígért támogatást a 123 zanati családnak, mivel van olyan fejlesztés az Áfonya, az Eper, a Fenyő és a Korpás, ami jelenleg folyamatban van.


Megszavazott előterjesztés:


Zanat városrész, Áfonya, Fenyő, Eper és Korpás utcák:


Az utak területei egy-egy önálló helyrajzi számon szerepelnek, amelyek 51 tulajdonos osztatlan közös tulajdonában vannak. Az ingatlan tulajdonosok közül jelentős számban találhatók olyan személyek, akik nem az érintett utcákban laknak. Tekintettel arra, hogy a fentiekben megnevezett utcák esetében nincsen olyan jogi személyiséggel rendelkező szervezet, akivel egy személyben lehet tárgyalni, kizárólag a magánszemélyekkel lehet az utak átadását-átvételét lebonyolítani. Az utak tulajdonosainak egy része előzetes szándéknyilatkozatot adott a tulajdonjog térítésmentes átadása tekintetében. 


A jelenlegi állapot ismertetése:

  • Érintett lakások száma: 123
  • a 2002-ben kiépült utak fejlesztése 2023-ban megtörtént, a járdák korábban kiépültek, forgalomba-helyezési engedéllyel rendelkeznek
  • ivóvíz-, szennyvíz-hálózat kiépült, üzemeltetési engedélye van
  • a csapadékvíz elvezető rendszer kiépült, a befogadója a 14940/1 hrsz-ú magánterületen található szikkasztó medence

Az átvétellel az Önkormányzat az alábbi feladatokat vállalja:

  • a járdákon található balesetveszélyes hibák kijavítása, melynek becsült összköltsége bruttó 5 millió forint
  • a 14940/1 hrsz-ú ingatlan megvásárlása, melynek értékbecslő által megállapított költsége: bruttó 10,812 millió Ft
  • a csapadékvíz szikkasztó medence átalakítása az érvényes, meglévő vízjogi létesítési engedély alapján, majd az üzemeltetési engedély beszerzése, melynek becsült összköltsége: bruttó 19 millió Ft
  • az utakra vonatkozó tulajdonosi jogok rendezését a vízjogi üzemeltetési engedély beszerzését követően lehet megkezdeni az érintett magánszemélyekkel
  • a közlekedési hatóságnál a közforgalom el nem zárt magánutak átminősítése közúttá

 

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.
Ne vigyük haza a madárfiókákat és az állatkölyköket!
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Vigyázat! Megint csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával
Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő e-mailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági, sem vállalati ügyfelek számára.