km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Aszfaltozás után a Kodály Zoltán utca

Aszfaltozás után a Kodály Zoltán utca

Szeptember 25-én kezdődött meg Oladon a Kodály Zoltán utca felújítása, a hétvégén pedig megtörtént az aszfaltozás is. A beruházás a Ferenczy utca építésénél megmaradt forrásból valósul meg 82 millió forint értékben. Dr. Horváth Attila alpolgármester, a körzet képviselője beszélt a projektről.

A Simon István utcától egészen a Kassák utcáig nemcsak az útburkolat, hanem jelenős hosszon a járda is megújul. Először az útburkolatot cserélték ki a szakemberek. A munkálatokkal kapcsolatos lezárások miatt a környéket érintő buszjáratok (az 5-ös, 9-es, 24-es, 25-ös, 30Y, 4H, 5H és a 10H) október 2-ától jelenleg is módosított útvonalon közlekednek.

A Kodály Zoltán utca az oladi városrész egyik legforgalmasabb és legrosszabb állapotú útvonala volt – az év utolsó hónapjára viszont teljesen megújul.

- A napokban megtörtént a Kodály Zoltán utca aszfaltozása, hamarosan a helyükre illesztik a csatornafedeleket is. Ezt követően kerül fel a kopóréteg, ezzel párhuzamosan pedig jelentős szakaszon megújul a járda is. Ahol szükséges, ott útburkolati jelek felfestésével zárul a munka. Minden a tervek szerint halad, az átadás a jövő hónapban legkésőbb megtörténik. Tartjuk az időpontot, várjuk már nagyon, hogy elkészüljön Olad egyik legforgalmasabb utcája – nyilatkozta lapunknak dr. Horváth Attila.

(Fotó: Nagy Jácint)

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Futsal: nyolcgólos Haladás-döntetlen Nyíregyházán
A hazaiak a 36. percben még két találattal vezettek, ekkor azonban jött Vas Ádám, aki kétszer is beköszönt és kialakította a 4-4-es végeredményt.
Csütörtökön 22 órától péntek hajnalig szünetel a jegyértékesítés
Csütörtökön 22 órától péntek hajnali 3 óráig szünetel a jegyértékesítés a MÁV pénztárainál, az automatáknál, a vonatok fedélzetén, online az Elvirában és a MÁV-appban is - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.