km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Arany minősítést kaptak a Weöres Sándor Színház diákszínjátszói

Arany minősítést kaptak a Weöres Sándor Színház diákszínjátszói

A szombathelyi színház JátsszMa diákstúdiójának mindkét csoportja arany minősítést kapott a Nyugat-Dunántúli Regionális Diákszínjátszó Találkozón.

Nemrég tartották Győrben a Nyugat-Dunántúli Regionális Diákszínjátszó Találkozót, melyen a szombathelyi Weöres Sándor Színház három éve működő diákstúdiójának mindkét csoportja részt vett.

Mint hivatalos oldalán írja a színház, Szabó Róbert Endre és Ostyola Zsuzsanna diákjai az FHD című (FONTOS DOLGOK HALMA), Janne Teller Semmi című regénye alapján készült előadással neveztek a fesztiválra, produkciójukat pedig arany minősítéssel jutalmazta a zsűri, és továbbjuttatta a május végi Országos Diákszínjátszó Találkozóra.

A Németh Gyöngyi vezette csoport pedig Az egy tojásból minden lehet című Örkény István egyperceseiből összeállított előadással indult a fesztiválon, előadásukért pedig szintén arany minősítést kaptak, ráadásul „az egyedi színészi alakítások összjátékáért" különdíjban is részesültek.

A Weöres Sándor Színház közölte: a diákelőadásokat átviszik a következő évadra és nagyközönség előtt is játszani fogják. Szeptembertől mennek tovább a haladó csoportok és egy kezdő színjátszó csoport is indul.

Fotó: Mezősi Kristóf

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Munkába állt a szombathelyi tűzoltóság új járműve
Új gépjárműfecskendővel bővült a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság járműállománya: 4000 liter vizet képes szállítani, és minden káreseménynél bevethető. A beszerzés egy 10,1 milliárd forint értékű pályázat keretében történt, összesen 37 gépjárműfecskendőt osztottak szét a tűzoltóságok között.
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Irokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.