km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Annyira leterhelt a hivatal, hogy csak másfél hónap múlva adja ki az aktuális szombathelyi járványadatokat

Annyira leterhelt a hivatal, hogy csak másfél hónap múlva adja ki az aktuális szombathelyi járványadatokat

Csak 45 nap múlva kaphatja meg az aktuális szombathelyi járványadatokat (átoltottsági arány, fertőzöttek száma stb.) dr. Nemény András polgármester Harangozó Bertalantól a Védelmi Bizottság Elnökétől. Az információkra a munkáltatóknak lenne szükségük, hiszen nekik kell dönteniük az alkalmazottak kötelező oltásáról, ezért kérte a városvezető az aktuális adatokat.

Nemény András csütörtöki videójában beszélt arról, hogy már a múlt héten a döntés előtt kérte az adatokat védelmi bizottság elnökétől, Harangozó Bertalantól, hogy legalább azt tudják, hogy Szombathely városában mekkora az átoltottsági arány. Ezt nem kapták meg, ezért aztán a város maga készített felmérést az önkormányzatnál és a kapcsolódó intézményeknél. 


A polgármester szombat délután tette közzé a védelmi bizottség elnökének válaszát, eszerint az adatigénylést 45 nap után bírálja el a hivatal, mivel a megválaszolás a veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatainak ellátását veszélyeztetné. A kérés teljesítése pedig a hivatal azon szervezeti egységeit érinti, amelyek a járvány leküzdése érdekében fokozott terhelésnek vannak kitéve, ezért szerintük indokolt a határidő meghosszabbítása.


Ara nem tér ki a válasz, hogy az internet és a gyors számítógépek korában miért van szükség másfél hónapra a minden valószínűség szerint összesített és elérhető adatok legyűjtésére.


 


                                            

Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.