km/óra
  2023.06.07., szerda  •  Róbert napja
Dacia
Annyira leterhelt a hivatal, hogy csak másfél hónap múlva adja ki az aktuális szombathelyi járványadatokat

Annyira leterhelt a hivatal, hogy csak másfél hónap múlva adja ki az aktuális szombathelyi járványadatokat

Csak 45 nap múlva kaphatja meg az aktuális szombathelyi járványadatokat (átoltottsági arány, fertőzöttek száma stb.) dr. Nemény András polgármester Harangozó Bertalantól a Védelmi Bizottság Elnökétől. Az információkra a munkáltatóknak lenne szükségük, hiszen nekik kell dönteniük az alkalmazottak kötelező oltásáról, ezért kérte a városvezető az aktuális adatokat.

Nemény András csütörtöki videójában beszélt arról, hogy már a múlt héten a döntés előtt kérte az adatokat védelmi bizottság elnökétől, Harangozó Bertalantól, hogy legalább azt tudják, hogy Szombathely városában mekkora az átoltottsági arány. Ezt nem kapták meg, ezért aztán a város maga készített felmérést az önkormányzatnál és a kapcsolódó intézményeknél. 


A polgármester szombat délután tette közzé a védelmi bizottség elnökének válaszát, eszerint az adatigénylést 45 nap után bírálja el a hivatal, mivel a megválaszolás a veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatainak ellátását veszélyeztetné. A kérés teljesítése pedig a hivatal azon szervezeti egységeit érinti, amelyek a járvány leküzdése érdekében fokozott terhelésnek vannak kitéve, ezért szerintük indokolt a határidő meghosszabbítása.


Ara nem tér ki a válasz, hogy az internet és a gyors számítógépek korában miért van szükség másfél hónapra a minden valószínűség szerint összesített és elérhető adatok legyűjtésére.


 


                                            

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
legfrissebbek
A kalapácsvető Halász Bence ötödik lett Bydgoszczban
A kalapácsvető Halász Bence az ötödik helyen végzett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség második számú, WA Continental Tour Gold nevű versenysorozatának lengyelországi állomásán, Bydgoszczban.
Hatalmas eső zúdult rövid idő alatt Acsádra
Ma sem kímélte az időjárás megyénket, több helyen kiadós záporok, zivatarok alakultak ki. Olyan mennyiségű csapadék hullott rövid idő alatt Acsádra, hogy a víz lett az úr. Salköveskútra is sok csapadék zúdult.
Földrengés volt Románia nyugati részén, a magyar határ közelében
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében – közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Asztalos bizonyítványt hamisíttatott magának egy sárvári férfi
A Sárvári Járási Ügyészség felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.