km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Anabolikus szteroidokkal a tökéletes testért? Ülésezett a KEF

Anabolikus szteroidokkal a tökéletes testért? Ülésezett a KEF

A Szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) tartott ma konferenciát: elsősorban az anabolikus szteroidok káros hatásairól volt szó, szakemberek tartottak előadást.

A Szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum fontosnak tartja, hogy minden évben tartson egy konferenciát, ahol a helyben dolgozó szakemberek szakmai fejlődése biztosított. Ez a mostani alkalom is egy ilyen, nagyon neves előadók, nagyon érdekes előadásokat fognak tartani elsősorban az anabolikus szteroidok használatának veszélyeiről, de szó lesz más fiatalok egészségére káros szerekről is - mondta a konferencia megnyitóján Kelemen Krisztián, a KEF elnöke.

Nagy Rita belgyógyász, a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház endokrinológus szakorvosa a szteroidok használatának céljáról ( hogy megnöveli az izomtömeget), s a  következtében kialakuló betegségekről  (májbetegségek, vesebetegségek, központi idegrendszeri elváltozások és a szív- és érrendszeri betegségek) tartott előadást.


A szteroidok használatának hátterében gyakran áll az, hogy meg akarunk felelni a virtuális valóság által közvetített képeknek, melyek azt sugallják, ha nem vagy tökéletes, másodlagos állampolgár lehetsz csupán. - Azt gondolom, a világ nem tökéletes, mi emberek sem vagyunk azok, de az a fajta kép, ami érkezik hozzánk, mégis ezt az elvárást támasztja elénk, és ez főleg a fiatal emberekre tud helyezni egy nagyon komoly nyomást, és én nagyon örülök neki, hogy ezen a konferencián nemcsak a klasszikus szerhasználat kerül górcső alá, hanem az anabolikus szteroidok is. - tette hozzá László Győző alpolgármester.

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.