km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Ammónia szivárgott egy sárvári hűtőházban

Ammónia szivárgott egy sárvári hűtőházban

A helyi szakemberek már azelőtt megkezdték az épület kiürítését, hogy a tűzoltók kiérkeztek volna.

Ammóniavezeték meghibásodása okozott szivárgást szerda délután egy sárvári baromfifeldolgozó üzem hűtőházában – közölte a katasztórfavédelem.

A helyi szakemberek már azelőtt megkezdték az épület kiürítését, hogy a tűzoltók kiérkeztek volna: összesen 24 dolgozó hagyta el az érintett üzemrészt.

A helyi szakemberek a kiürítés mellett az ammóniarendszer kiszakaszolását is megkezdték. Az ammónia a szabad levegőbe nem került.

A sárvári hivatásos, a Vas vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói légzőkészülékben elvégezték az üzemcsarnokban a szükséges méréseket, a mérőműszerek kimutatták az ammóniát a sérült vezeték közelében.

Az esemény a többi üzemrészt nem érintette, így ide vissza tudtak térni a dolgozók.

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.