km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Amit a tűzoltásról és a műszaki mentés alapjairól tudni érdemes

Amit a tűzoltásról és a műszaki mentés alapjairól tudni érdemes

Nyolc önkéntes tűzoltó egyesület huszonkilenc tűzoltója szerezte meg azt a negyven órás tűzoltó alaptanfolyamon elsajátított alapismeretet, amelynek a záróvizsgájára a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon került sor március 23-án – írják a vasi katasztrófavédők.

Mint fogalmaznak: „Még február 24-én kezdődött a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon annak a huszonkilenc önkéntes tűzoltónak a képzése, akik negyven óra alatt szerezték meg azokat az alapismereteket, amelyek birtokában az egyesületeknél már segíthetik a káreseményeknél a hivatásos tűzoltók munkáját. Az oktatásra érkeztek Bejcgyertyánosról, Egyházashetyéről, Csényéből, Hosszúperesztegről, Kámból, Répcelakról, Sótonyból és Pápocról is. Az elméleti és a gyakorlati oktatáson megszerzett ismeretekről egy vizsgán adhattak számot. Az elméleti teszt kitöltését követően a sárvári tűzoltóság udvarán gyakorlatban is bizonyítaniuk kellett. A feladatokat az önkéntesek szakszerűen, a legjobb tudásuk szerint hajtották végre. Mindannyian sikeres vizsgát tettek, így a közeljövőben már ők is teljes jogú önkéntes tűzoltóként végezhetik tevékenységüket az egyesület kötelékében.”

 

(Fotó: Csende Sándor tű. alezredes/ Sárvár KvK)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.