km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Álnéven tett valótlan bejelentést éhező kutyákról

Álnéven tett valótlan bejelentést éhező kutyákról

A Sárvári Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 januárjában a 112 segélyhívó központba álnéven bejelentést tett, hogy egy Rába melletti községben az általa megnevezett férfi rövid láncon két kutyát tart úgy, hogy az állatoknak nincs ivóvizük, ételt sem ad neki, emiatt az ebek olyan soványak, hogy kilátszanak a bordáik.


A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a bejelentés valótlan, a vádlott által megjelölt helyen tartott kutyák gazdája megfelelő életkörülményeket biztosít az állatoknak, közölte a Vas Vármegyei Főügyészség. 


Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.