km/óra
  2024.02.21., szerda  •  Eleonóra napja
Alkotótábor a Herényiek Házában

Alkotótábor a Herényiek Házában

Július 2-9 között immáron kilencedik alkalommal rendezték meg a Herényiek Háza Alkotótáborát, amelyet a Fáklya Vivők Egyesülete és a Herényi Kulturális és Sportegyesület szervezett közösen. A bentlakásos tábor fő támogatója Szombathely önkormányzata. Az idei tematika Petőfi 200. születésnapja volt, az itt készült alkotásokból szombaton délután 5 órakor kiállítás nyílik.

Ma délelőtt nyílt napot tartottak a szervezők: a Herényiek Házában dolgoztak a művészek, akikre délután városnézés és közös filmvetítés várt a Savaria Moziban. A városon kívül Vas Vármegye Önkormányzat, valamint a Roma Galéria is támogatta a tábor megszervezését.

Ferkovics József művészeti vezető érdeklődésünkre elmondta: immáron kilencedik alkalommal rendezték meg az alkotótábort, amelyre az ország minden szegletéből (Vácról, Budapestről, Makóról) érkeztek művészek, a helyiekkel együtt összesen 13-an készítenek alkotásokat. A bentlakásos tábor kiemelt támogatója a város önkormányzata, amely idén 1 millió forinttal járult hozzá a költségekhez.

- A helyhatóságunk számára kiemelten fontos a roma képzőművészek felkarolása, így a tavalyi támogatást sikerült megemelnünk, amely így immár 1 millió forint. Mindenkit invitálok a szombat délután 5 órakor kezdődő kiállításra, amely zenés produkcióval egészül majd ki – mondta Horváth Soma, kulturális ügyekért is felelős alpolgármester, aki végül köszönetet mondott a Herényi Kulturális és Sportegyesület elnökének, Szekér Tamásnak, hogy ezúttal is remek házigazdája az alkotótábornak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
„Ami szép, ami jó, és amit el kell viselni” – interjú Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógussal
Múlt hónapban töltötte be 90. életévét Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus. A legendás Savaria Táncegyüttes alapítójával, aki sosem bánta meg, hogy a színpad helyett a tanítást választotta, otthonában beszélgettünk.
Lemondott Novák Katalin, utoljára szólt államfőként
Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl! Most Önökhöz szólok. Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két évvel ezelőtt felesküdtem.
Elhunyt a Virológiai Nemzeti Laboratórium fiatal vezetője
Tragikus hirtelenséggel, 46 éves korában meghalt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
Három kocsi karambolozott a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között (Videóval)
Félpályán haladhat a forgalom a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között. Két embert szállítottak kórházba, számol be a hírről a 112press.hu Facebook-oldala.
A kánai menyegző a SZEDIK-ben
A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ (SZEDIK) és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Értünk? Értünk! - Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért! elnevezésű programja újabb állomásához ért: ezúttal a kánai menyegző történetébe csöppentek a negyedikes diákok és az intézmény fogyatékkal élő lakói.
Az eddigi legnagyobb főnyeremény halmozódott fel a magyarországi ötöslottón
A ötöslottón ezen a héten 6,45 milliárd forint a megnyerhető főnyeremény összege, amely a játék 67 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményösszege - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-t.
Megtisztítják a patakmedreket
A december 23-i áradás nagyon sok hordalékot hagyott a Perint és az Arany-patak városi szakaszain, így a Derkovits-városrészen is.Sokan fordultak hozzám az elmúlt hetekben azzal a kéréssel, hogy a hordalék, a szemét legyen eltakarítva, írja Facebook-oldalán dr. Czeglédy Csaba (független), a körzet képviselője.
Cserélik a kandelábereket a lakótelepen
Folyamatosan cseréli az E.on alvállalkozója a közvilágítás kandelábereit a Joskar-Ola lakótelepen. Sőt, nemcsak cserélik, hanem a korábban balesetveszély miatt kivágott oszlopokat is most pótolják, írja közösségi oldalán Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely!), a körzet képviselője.