km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Ajkán versenyeztek a szombathelyi karatésok

Ajkán versenyeztek a szombathelyi karatésok

A „Leo” mérlege az év utolsó versenyén 2 arany, 5 ezüst, és 5 bronz érem.

A hétvégén Ajkán rendezték meg a 2. WKF Sun-Dome kupa elnevezésű karate versenyt. Az eseményen 16 klub 274 nevezéssel képviselte magát, Vas megyét a „Leo” Karate-do egyesület 7 fővel.

Érdekesség,hogy ezúttal Somogyi Laura nem csak versenyzőként vett részt, hanem testvérével, Dáviddal együtt edzőként is segítették Gál Róbert munkáját.

A lányoknál a 6-7 éveseknél Varga Sarolta tette próbára tudását. Formagyakorlatban nem talált legyőzőre, így méltán foglalhatta el a dobogó legfelső fokát. Küzdelemben eggyel nagyobb korosztályban a 8-9 évesekkel indult és a harmadik helyen végzett.

10-11 éves korcsoport „C” kategóriában Németh Anna és Varga Boróka indult. Formagyakorlatban Boróka az első helyet szerezte meg, míg Anna a harmadik helyen végzett. Küzdelemben Anna a -38 kg-os súlycsoportban szintén harmadikként zárt. Boróka a +38 kg-ban indult és ő is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Szintén a 10-11 éveseknél „C” kategóriában Németh Máté indult. Máté mind formagyakorlatban, mind küzdelemben a második helyen zárt.

Paksa Csenge a 10-11 éves „B” kategóriában indult, és küzdelemben is és formagyakorlatban is ezüst érmet szerzett.

A 15 éves kadett korcsoportban Paksa Botond indult, formagyakorlatban nem sikerült az éremszerzés küzdelemben viszont a dobogó második fokára állhatott.

A felnőtteknél Somogyi Laura csak formagyakorlatban indult, ahol a harmadik helyet szerezte meg.

A „Leo” mérlege az év utolsó versenyén 2 arany, 5 ezüst, és 5 bronz érem.

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak