km/óra
  2023.09.27., szerda  •  Adalbert napja
Adóvisszatérítés: jó hírt kaptak a késlekedők

Adóvisszatérítés: jó hírt kaptak a késlekedők

Az adóhivatal által elkészített bevallási tervezetben vagy az szja-bevallásban is lehet kérni, ha valaki nem kapná meg februárban a neki járó pénzt.

 

Februárban már több mint 1,4 millióan kapják meg a családi adó-visszatérítést. Ez a szám még tovább is emelkedhet, mivel az adatok még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat – mondta az MTI-nek Tállai András. A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára arról tájékoztatott, hogy a legnagyobb jövedelmet éves szinten főképp a decemberi járulékbevallások tartalmazzák, amelyek január 20-ig érkeznek be az adóhivatalhoz.

 

A politikus a távirati irodának azt is hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) már tavaly ősz óta azon dolgozik, hogy minden jogosult időben, automatikusan és adminisztrációtól mentesen tudjon hozzájutni a családi adó-visszatérítés összegéhez.

 

Tállai András emlékeztetett: a családi adó-visszatérítés alapján járó összeget februárban kapja meg, akinek a NAV már ismeri az utalási adatait. Ilyen például az, aki kézhez kapja a családi pótlékot, illetve az is, aki VISSZADO-nyilatkozatát 2021. december 31-ig benyújtotta. Az államtitkár ugyanakkor hozzátette: Az adóvisszatérítéshez való jog nem veszhet el, ez a jog az arra jogosultakat mindenképp megilleti.

 

Aki viszont tavaly év végéig nem nyújtotta be a nyilatkozatát, valamint a NAV sem ismeri az utaláshoz szükséges adatait, az az adóhivatal által elkészített bevallási tervezetében vagy az szja-bevallásában veheti igénybe az adó-visszatérítést.

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Műanyag hulladék füstölt egy betonfalú tárolóban Vasváron
Egy tűzesethez vonultak a Vas vármegyei tűzoltók kedden, egy vasvári hulladékgazdálkodási cég betonfalú tárolójához, olvasható a vasi katasztrófavédők honlapján.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
A takarékossági intézkedések felülvizsgálata, az út- és járdafelújítási program eddigi eredményei és az autizmussal élők nappali ellátásának megoldása - többek között ezeket a témákat vitatják meg a nyári szünetet követő első testületi ülésen a képviselők. A csütörtöki közgyűlésen 19 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak. Az ülést 9 órától élőben követhetik honlapunkon a folyamatosan frissülő cikkünkben, valamint a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Árvízi védekezés: jutalom a helytállásért
51 szervezet több száz önkéntese vett részt az árvízi védekezésben augusztus elején. A Rábán és a kisebb vízfolyásokon levonuló jelentős árhullám jó néhány vasi településen gondot okozott, embereket is kellett menteni. A hivatásosok munkáját nagyban segítették a mentőcsoportok, önkéntes tűzoltók, polgárőrök a vészhelyzetben.
A szombathelyi piacon dolgozók és bérlők helyzetén javítana az önkormányzat
A Szombathely Városi Vásárcsarnok igazgatója az intézmény működtetése kapcsán felmerülő nehézségek miatt két kérelemmel fordult az önkormányzathoz, erről is tárgyalnak a képviselők a csütörtöki közgyűlésen. Szeretnék megemelni a dolgozók bérét, illetve segítséget nyújtani a bérlők energiaköltségeihez.
Vármegyei II. osztály, déli csoport: Rum elleni rangadót nyert az Egyházasrádóc, magabiztos győzelmet aratott a Tanakajd és a Rábatótfalu
A Nárai az Ikervár után a Gyöngyöshermán-Szentkirályt is legyőzte, az Újperint Telekesről távozott három ponttal. A Ják és a Szentpéterfa is 2-2-es döntetlent játszott.