km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Adományt kaptak a gyermekotthon lakói

Adományt kaptak a gyermekotthon lakói

Ajándékcsomagot küldött karácsonyra a Rumi Gyermekotthonnak a körmendi, a büki roma nemzetiségi önkormányzat és a Fáklyavivők Alapítvány közösen. Ez a hármas összefogás nemcsak a decemberi ünnepi időszakban, hanem év közben is segít, amikor csak tud az állami gondoskodásban élő gyerekeknek és a rászoruló családoknak.

 

Tele a csomagtartó zacskókkal, dobozokkal - üdítő, rágcsálnivaló, édesség és gyümölcs is helyet kapott a karácsonyi csomagban, amit a Körmendi és a Büki Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Fáklyavivők Alapítvány tagjaival közösen gyűjtött össze. A szállítmányt a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ udvarán pakolták ki, és majd a Rumi Gyermekotthonba juttatják el.


Ferkovics József, a Fáklyavivők Alapítvány elnöke az SZTV érdeklődésére elmondta, ebben a nehéz világban, a Covid-járványban sokan elestek a munkától vagy korlátozva vannak. Fontos, hogy az emberek ilyenkor segítsenek, és figyeljenek egymásra, remélem, nem csak karácsonykor.


A rumi otthonban 17 középsúlyos értelmi fogyatékos gyermeket gondoznak. A csomagokat szétosztják a lakásotthonos csoportok között, akik idén is bensőséges hangulatban ünnepelhetnek.


Pados Zsolt, a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője szerint családias környezetben élnek, most már majdnem mindenhol lakásotthonok vannak, nincs nagy intézményi karácsony, hanem szenteste mindenki a saját csoportjában ünnepel a kis karácsonyfájánál az ajándékok mellett azokkal a munkatársakkal, akik ott a csoportban dolgoznak.


Az intézményvezető azt is elmondta, arra számítottak, hogy a járványhelyzet miatt idén kevesebb felajánlás érkezik, de ez nem igazolódott be: nagyon aktívak voltak az adományozók. Értékes játékokat, tartós élelmiszert kaptak a gyermekotthonok, ami fontos és hasznos ajándék az ott élő fiataloknak.

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.