km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Adományt kaptak a gyermekotthon lakói

Adományt kaptak a gyermekotthon lakói

Ajándékcsomagot küldött karácsonyra a Rumi Gyermekotthonnak a körmendi, a büki roma nemzetiségi önkormányzat és a Fáklyavivők Alapítvány közösen. Ez a hármas összefogás nemcsak a decemberi ünnepi időszakban, hanem év közben is segít, amikor csak tud az állami gondoskodásban élő gyerekeknek és a rászoruló családoknak.

 

Tele a csomagtartó zacskókkal, dobozokkal - üdítő, rágcsálnivaló, édesség és gyümölcs is helyet kapott a karácsonyi csomagban, amit a Körmendi és a Büki Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Fáklyavivők Alapítvány tagjaival közösen gyűjtött össze. A szállítmányt a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ udvarán pakolták ki, és majd a Rumi Gyermekotthonba juttatják el.


Ferkovics József, a Fáklyavivők Alapítvány elnöke az SZTV érdeklődésére elmondta, ebben a nehéz világban, a Covid-járványban sokan elestek a munkától vagy korlátozva vannak. Fontos, hogy az emberek ilyenkor segítsenek, és figyeljenek egymásra, remélem, nem csak karácsonykor.


A rumi otthonban 17 középsúlyos értelmi fogyatékos gyermeket gondoznak. A csomagokat szétosztják a lakásotthonos csoportok között, akik idén is bensőséges hangulatban ünnepelhetnek.


Pados Zsolt, a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője szerint családias környezetben élnek, most már majdnem mindenhol lakásotthonok vannak, nincs nagy intézményi karácsony, hanem szenteste mindenki a saját csoportjában ünnepel a kis karácsonyfájánál az ajándékok mellett azokkal a munkatársakkal, akik ott a csoportban dolgoznak.


Az intézményvezető azt is elmondta, arra számítottak, hogy a járványhelyzet miatt idén kevesebb felajánlás érkezik, de ez nem igazolódott be: nagyon aktívak voltak az adományozók. Értékes játékokat, tartós élelmiszert kaptak a gyermekotthonok, ami fontos és hasznos ajándék az ott élő fiataloknak.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Kikapott, de bennmaradt az NB/II-ben a Haladás - papíron
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látták vendégül. Ellentétes félidők után a vendégek 3-1-re nyertek.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.