km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Adománnyal kedveskedtek a frontvonalban dolgozóknak

Adománnyal kedveskedtek a frontvonalban dolgozóknak

Adományt vitt a megyei közgyűlés elnöke, illetve két alelnöke a megye valamennyi mentőállomására. A járvány idején is frontvonalban dolgozó mentők gyümölcsöt, üdítőt, édességet, kávét, teát és üdítőt kaptak. A megyei vezetők hétfőn a Markusovszky kórházba visznek ajándékot.

 

Mindenkinek jutott valami a kezébe az adományátadáson. A megye mind a 10 mentőállomására vittek ajándékot a megye vezetői.  


Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a mentőszolgálat munkatársainak nagyon fontos feladatuk van a járványhelyzetben, mivel ők találkoznak először azokkal, akik rászorulnak a segítségre, a kezelésre. Eddig is és ezután is ki kell tartaniuk a mentőknek. A járvány nélküli időszakban is így volt ez, de most március közepe óta óriási terhelés alatt vannak az egészségügyben dolgozók. 


Az ünnepeket szeretnék könnyebbé tenni a mentőállomás dolgozóinak, akiknek nagyon sokan kifejezik hálájukat különféle ajándékokkal.  


Dr. Lórántfy Mária, az OMSZ régióigazgató hozzátette, sokaktól sokféle ajándékot, felajánlást kapnak. A megyei közgyűléstől is kaptak már a tavaszi időszakban, illetve most az ősziben is maszkokat. Az alapvető és a kötelező védőeszközeik, felszereléseik a rendelkezésükre állnak, de örülnek minden olyan felajánlásnak, ami a dolgozók közérzetét, biztonságérzetét javítja. Legtöbbször élelmiszer felajánlást kapnak a mentőállomáson dolgozók. A mentők hálásak az ajándékokért, hiszen azt jelzi számukra, hogy odafigyelnek rájuk, és értékelik a munkájukat.

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.