km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Adócsökkentést tervez a Pro Savaria

Adócsökkentést tervez a Pro Savaria

Ha Koczka Tibor, a Pro Savaria által támogatott független polgármesterjelölt lesz a város vezetése, akkor beterjeszti a közgyűlés elé az építményadó-csökkentési javaslatot, ami főként a mikro- és kisvállalkozásoknak kedvezne.

A vasárnapi önkormányzati választás előtti utolsó sajtótájékoztatóját tartotta a Pro Savaria Egyesület a szokásos helyszínen, a Pannónia Étterem dísztermében. Molnár Miklós elsőként megköszönte a sajtó munkáját, illetve a választók bizalmát, majd bejelentette: kezdeményezik, hogy csökkenjen az építményadó a városban, amit az iparkamara már tavasszal el is fogadott.

"Meg kell becsülni a mikro- és kisvállalkozók munkáját. Az építményadó csökkenésével pedig nagy terhet vennénk le a vállukról. A napoban megkerestem mindegyik polgármesterjelöltet és egyedül Koczka Tibor programjában láttam ezt a javaslatot. Ha a választók neki szavaznak bizalmat és ő lesz Szombathely következő polgármestere, akkor a közgyűlés elé fogja terjeszteni az adócsökkentést" - hangsúlyozta Molnár Miklós, aki így a következő városvezetésnek szeretné örökül hagyni a döntési lehetőséget.

Koczka Tibor kitért a város térségi szerepére is. Azt mondta, csak úgy tud Szombathely régi fényében tündökölni, ha gazdasági és kulturális szempontból is a megyeszékhely van a centrumban. "Látni kell, hogy a jövőt igazából csak így lehet tervezni" - említette a független polgármesterjelölt.

Molnár Miklós kitért a csatornaberuházási problémákra is. Megemlítette, hogy nemcsak Oldaon, hanem a Szatmár utcában is háborognak a lakók, akik nyílt levélben fordultak a polgármesterhez. "Puskás Tivadar az utolsó napokban is szalagátvágással foglalkozott, ahelyett, hogy a városban élők problémáira szentelt volna figyelmet. De ugyanígy a két érintett körzet képviselője, Kántás Zoltán és Kecskés László sem törődött a lakókkal. Azt megígérhetem, hogy függetlenül attól, hogy képviselői státuszunk lesz-e, mi a jövőben is a szombathelyieket fogjuk támogatni" - húzta alá Molnár Miklós, aki végül az Oladi kilátó és környékének rendezési tervét a kezében tartva kijelentette: követelni fogják, hogy a már elkészült terv, aminek a megvalósításához néhány tízmillió forint szükséges, valósuljon meg.

"Szombathelyről a szombathelyiek döntsenek" - zárta Molnár Miklós és Koczka Tibor.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.