km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A tűzmegelőzés volt a téma a körmendi katolikus nyugdíjas körben

A tűzmegelőzés volt a téma a körmendi katolikus nyugdíjas körben

Preventív jellegű előadást tartott a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője a körmendi katolikus nyugdíjasok körében.

Az otthoni tűzesetek és a szén-monoxid-mérgezések veszélyének leginkább az idős, egyedül élő emberek vannak kitéve, mivel nehezebben jutnak el hozzájuk a megelőző jellegű információk – írja hivatalos oldalán a katasztrófavédelem.

Hozzátetteék, mivel a nyugdíjasok gyakran járnak közösségekbe, ezért ezen találkozók megfelelő színtérnek bizonyulnak a preventív üzenetek átadására. Így történt, hogy Körmenden a katolikus nyugdíjas körnek is tartottak preventív jellegű előadást. Több mint 40 résztvevő gyűlt össze a parókia különtermében és hallgatta meg Honfi Tamás tűzoltó alezredes, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelőjének előadását.

Az alezredes előtt a megjelentekhez elsőként Kiss László plébános, kerületi esperes szólt. Honfi Tamás tűzoltó alezredes beszélt az otthon jellegű tűzesetek és a szén-monoxid-mérgezések megelőzéséről, valamint kitért a szabadtéri tűzgyújtás szabályaira is. Előadása végén kérdéseket is lehetett feltenni, melyek közül sok szólt a társasházi tárolás szabályairól.

Fotó: Körmend KvK

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.