km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A tervek szerint június végén ismét összeülnek a képviselők

A tervek szerint június végén ismét összeülnek a képviselők

Februárban ült össze utoljára a szombathelyi közgyűlés. A március 11-én kihirdetett veszélyhelyzetben a polgármesterek kaptak döntési jogkört, a napi működéshez és a járvány elleni védekezéshez szükséges intézkedéseket Nemény András rendeleti úton hozta meg. Ez a rendkívüli jogrend várhatóan június 20-án megszűnik, így a képviselő-testület a tervek szerint június 25-én összeül.

 

Dr. Nemény András polgármester hangsúlyozta, hogy elsősorban a költségvetést kell módosítaniuk, az elvonásokkal kapcsolatos tételeket kell hozzáigazítani a korábbiakhoz, magának a védekezésnek a költségeit is át kell beszélniük, valamint a tervezhető veszteségeiket, az ahhoz igazított programjaikat is meg kell vitatniuk. Bár teljesen tiszta képet még nem fognak látni, hiszen az igazi veszteség az iparűziadó-csökkenés lesz, a bevételcsökkenés a nagy cégeiknél.


Meg kell erősíteni korábbi döntéseket, és olyan halasztott ügyek is napirendre kerülhetnek, mint a városi cégek üzleti tervei és egyéni képviselői javaslatok. A járvány első hulláma már lecsengőben van, egyre csökken az aktív fertőzöttek száma, újraindul az élet, enyhül a szigor.


A polgármester hozzátette, hogy az operatív törzs utasításait természetesen be kell tartani, de fokozatos enyhítések vannak, és Szombathelyen szigorításokat már jó ideje nem hoztak. Azért sem, mivel a fertőzöttek száma sokáig 14 fő volt a megyében, ez három fővel nőtt, de egyik sem szombathelyi volt.


A Szervezeti és Működési Szabályzat szerint júliusban és augusztusban nem tartanak közgyűlést, de rendkívüli ülést a polgármester indokolt esetben összehívhat.

 

Fotó: Nagy Jácint 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.