km/óra
  2022.12.08., csütörtök  •  Mária napja
A SZOVA felkészült a havazásra

A SZOVA felkészült a havazásra

Péntekre és szombatra elszórtan havazást jósol a meteorológia. A SZOVA Zrt. 15 járművel, és csaknem 50 dolgozóval készül az utak hó- és síkosságmentesítésére. 24 órás otthoni ügyeletet is működtet a cég, hogy minél gyorsabban reagáljanak az dőjárási jelenségekre.

 

Havas utcák és óriási pelyhekben hulló hó: szép a hideg évszak, de a közlekedésben sok gondot, fennakadást okozhat. A SZOVA munkatársai felkészültek a télre, készenlétben vannak, hogy azonnal mozgósítható legyen a mintegy 15 jármű és a csaknem 50 kolléga. 


Potyondi Nikolett, a SZOVA Nonprofit Zrt. kommunikációs- és HR munkatársa az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy a téli szezon előtt mindig felkészülnek arra, ha havazik vagy síkosak az utak, azonnal be tudjanak avatkozni. Ez a tervezés komoly háttérmunkát igényel: kijelölik többek között azokat a kollégákat vagy gépjárműveket, akik/amelyek a hó-és síkosságmentesítésben részt vesznek. A munkagépeket folyamatosan karbantartják, ha kell, a szükséges javításokat elvégzik. 


Azok a SZOVÁ-s dolgozók és járművek, amelyek a hó-és síkosságmentesítésben részt vesznek a hulladékszállításban látnak el feladatot, tehát hóhelyzet esetén, annyival kevesebben tudnak a ez utóbbiban részt venni. 


A Körmendi úti raktárukat feltöltötték a kellő mennyiségű érdesítő anyaggal, a tárolóba 500 tonna só fér, amit 24 óra alatt újra tudnak tölteni. De a gépek is készenlétben vannak.


Németh Szabolcs köztisztasági csoportvezető hozzátette, hogy a város területén négy nagy géppel dolgoznak, ezek az utakat takarítják-tisztítják, síkosságmentesítést végeznek velük, illetve adott szituációban hóeltakarítást. Ezen kívül 7 gépkocsival takarítják a járdákat és a kerékpárutakat, a kis traktorral pedig a Fő teret és az egyéb kerékpárutakat. 


Sokan nem tudják, hogy a só akkor teszi csúszásmentessé az utat, ha használják azt a gépkocsik, gyalogosok. Ekkor olvadnak el és terülnek szét a sókristályok. Az autósok mégis türelmetlenek, és nem mérik fel a dolgozók leterheltségét.


A SZOVA munkatársai arra kérik az autósokat, hogy kizárólag téli útviszonyokra felkészített gépjárművekkel vegyenek részt a közlekedésben, továbbá mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek. 

 

Fotó: archív/Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
legfrissebbek
Futsal: remek meccsen, hátrányból fordítva nyert a HVSE Nyíregyházán
A zöld-fehérek a szünetben még kétgólos hátrányban voltak, a fordulás után azonban Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Hajmási Milán, valamint Vas Ádám is betalált, így 4-2 arányban a bajnoki címvédő diadalmaskodott.
Új személyvonatok a GYSEV-nél: javul a közlekedés Szombathely és Celldömölk között
Az esti órákban Győr és Sopron, míg reggel Szombathely és Celldömölk között javulnak a vonatos eljutási lehetőségek - most vasárnaptól három új személyvonatot is közlekedtet a GYSEV Zrt. Az új járatok a december 11-étől életbe lépő, 2022–2023-as menetrend alapján közlekednek, közölte a vasúttársaság.
A hét végén kiadós eső várható, ami vasárnap havazásba fordul
Több hullámban kiadós eső várható a hét végén, ami vasárnap hajnaltól havas esőbe, havazásba vált. A hét utolsó napján az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és északkeleten erős, olykor viharos lökések kísérik és napközben az ország nagyobb részén fokozatosan csökken a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Több mint tizenkilencezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a múlt héten
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 19 600-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.
Egy 19 éves szombathelyi fiatal rúgta le az autó tükrét
A gyors és hatékony munkának köszönhetően a szombathelyi rendőrök beazonosították azt a 19 éves helyi fiatalt, aki 2022. december 4-én hajnalban, a Dózsa György utca egyik parkolóhelyén leállított gépkocsi tükrét lerúgta, olvasható a police.hu-n.