km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A szombathelyi Mazzag Sarolta az U14-es női utánpótlás jégkorong válogatottban szerepelt

A szombathelyi Mazzag Sarolta az U14-es női utánpótlás jégkorong válogatottban szerepelt

Először delegált játékost a Szombathelyi Pingvinek a magyar nemzeti csapatba.

2024. március 29. és 31. között háromcsapatos nemzetközi női U14-es jégkorong tornát rendeztek Budapesten. A magyar válogatott március 29-én Szlovákia, 31-én Ausztria csapata ellen lépett jégre és külön büszkeség, hogy mindkét mérkőzésen szerepelt Mazzag Sarolta, a Szombathelyi Pingvinek U14-es és női U25B csapatának tagja. Sarolta személyében a klub először delegált játékost a magyar válogatottba.

Saci 2011-ben született, a sport már kisgyerek kora óta része volt az életének. 3 év úszás után, 8 és fél évesen, 2019 őszén kezdett jégkorongozni a Pingvinek U10-es csapatában. Első válogattott összetartásra szóló meghívóját 2022 őszén, még U12-es korú játékosként kapta.

A tavalyi szezonban is havi rendszerességgel vett részt a budapesti válogatott összetartásokon, azonban a válogatott csapat keretébe akkor még nem kapott meghívót. A 2023/24-es szezonban szintén eljárt az U14-es korosztályos válogatott edzésnapjaira, majd a keret szűkítés után 2024. március 29-én magára ölthette a címeres mezt.

„Rendkívül büszkék vagyunk Sacira, nagy öröm az egész klubnak, hogy pályára lépett a válogatottban. Nem csak saját magának, hanem nekünk is felejthetetlen élményt szerzett. Ez a torna megmutatta neki, hogy jó úton jár. Ahogy megy előre az idő, egyre nehezebb lesz bekerülnie a keretbe, de biztos vagyok benne, hogy nem utoljára láttuk rajta a címeres mezt. A hozzáállásával és a szorgalmával igazi példakép a Pingvinek összes játékosa előtt. Gratulálok és kívánom neki, hogy még sokszor játszhasson piros-fehér-zöldben!” – mondta Sipos Pál szakmai igazgató.

 

Fotó: Szombathelyi Pingvinek

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.