km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
A Széll Kálmán utcában folytatódott a tavaszi utcatakarítás

A Széll Kálmán utcában folytatódott a tavaszi utcatakarítás

Folytatódik a tavaszi nagytakarítás a város forgalmas utcában, parkoló lezárásokkal. Szerdán reggel a Széll Kálmán utca Mártírok tere és Vörösmarty utca közötti szakaszát érintette a tisztító akció: 12 dolgozót, 2 lombfúvót és egy nagygépet vetett be a SZOVA. Májusig még hét alkalommal számíthatnak hasonló takarításra és lezárásra a városlakók.

 

Seprőautó járta szerdán a Széll Kálmán utcát, reggel 7-kor indult és 12 óráig be is fejezte a munkát a Mártírok tere és a Vörösmarty utcai közötti szakaszon. Az idő kedvezett a takarításnak, bár a biztonság kedvéért esőnapot is meghirdettek. A munkálatokat dr. Nemény András polgármester is megtekintette. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a szombathelyi köztisztasági akció jó ütemben, rendezetten zajlik.

 
A tavaszi nagytakarítási akció a SZOVA, a Szompark és a közterület-felügyelet összefogásával valósul meg városszerte a forgalmas utcákban és a belvárosi tereken.


Hóbor István, hulladékszállítási és köztisztasági osztályvezető elmondta, hogy a szállótól takarítják a Vörösmarty térig az utca szakaszát. 12 emberrel vonultak fel, két lombfúvóval és egy nagy géppel takarítják az utcát, a folyókákat, a padkát, illetve a járdákat tisztítjuk le.


A Széll Kálmán utcát a közterület-felügyelők segítségével reggel 7 és déli 12 óra között lezárták a parkoló gépjárművek elől, így a seprőautó hozzáfért a szegélyek melletti területekhez is. A következő utcatakarítás helyszíne a Vörösmarty lesz május 10-én, a 11-es és 43-as házszámok között. A hónap végéig a teljes Vörösmarty utca megtisztul, utána pedig a Pázmány Péter körúton vonulnak fel a köztisztasági munkások és a gépek.

 

 

Fotó: Szombathely MJV Facebook-oldala

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Megállt a kereszteződésben, majd megütötte a másik autóban ülő férfit Bükön
Meteorológiai szolgálat: közelítjük a 100 Celsius-fokos különbséget
Megközelíti a 100 Celsius-fokot a hőmérséklet-különbség Argentína és Oroszország között - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
Három baleset egy nap alatt a vasi utakon
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 27-én 5 óra és 2022. november 28-án 5 óra közötti időben egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Októberben 7361 gyermek született, 10 808-an haltak meg
Az előzetes adatok szerint októberben 7361 gyermek született, 10 808-an haltak meg. 2021 novembere és 2022 októbere között a születések száma 3,9, a halálozásoké 8,3, a házasságkötéseké pedig 6,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi időszakhoz képest - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-t.
NAV: több mint kétmillió forintnyi adózatlan cigarettát találtak egy buszban Csörnyeföldnél
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy buszban több mint kétmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak a Zala megyei Csörnyeföldnél - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.