km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
A Széll Kálmán utcában folytatódott a tavaszi utcatakarítás

A Széll Kálmán utcában folytatódott a tavaszi utcatakarítás

Folytatódik a tavaszi nagytakarítás a város forgalmas utcában, parkoló lezárásokkal. Szerdán reggel a Széll Kálmán utca Mártírok tere és Vörösmarty utca közötti szakaszát érintette a tisztító akció: 12 dolgozót, 2 lombfúvót és egy nagygépet vetett be a SZOVA. Májusig még hét alkalommal számíthatnak hasonló takarításra és lezárásra a városlakók.

 

Seprőautó járta szerdán a Széll Kálmán utcát, reggel 7-kor indult és 12 óráig be is fejezte a munkát a Mártírok tere és a Vörösmarty utcai közötti szakaszon. Az idő kedvezett a takarításnak, bár a biztonság kedvéért esőnapot is meghirdettek. A munkálatokat dr. Nemény András polgármester is megtekintette. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a szombathelyi köztisztasági akció jó ütemben, rendezetten zajlik.

 
A tavaszi nagytakarítási akció a SZOVA, a Szompark és a közterület-felügyelet összefogásával valósul meg városszerte a forgalmas utcákban és a belvárosi tereken.


Hóbor István, hulladékszállítási és köztisztasági osztályvezető elmondta, hogy a szállótól takarítják a Vörösmarty térig az utca szakaszát. 12 emberrel vonultak fel, két lombfúvóval és egy nagy géppel takarítják az utcát, a folyókákat, a padkát, illetve a járdákat tisztítjuk le.


A Széll Kálmán utcát a közterület-felügyelők segítségével reggel 7 és déli 12 óra között lezárták a parkoló gépjárművek elől, így a seprőautó hozzáfért a szegélyek melletti területekhez is. A következő utcatakarítás helyszíne a Vörösmarty lesz május 10-én, a 11-es és 43-as házszámok között. A hónap végéig a teljes Vörösmarty utca megtisztul, utána pedig a Pázmány Péter körúton vonulnak fel a köztisztasági munkások és a gépek.

 

 

Fotó: Szombathely MJV Facebook-oldala

 

kapcsolódó cikkek
A Király és Malom utcákban folytatódott a tavaszi utcatakarítás
A Király és Malom utcákban folytatódott a tavaszi utcatakarítás
kapcsolódó cikkek
A Király és Malom utcákban folytatódott a tavaszi utcatakarítás
A Király és Malom utcákban folytatódott a tavaszi utcatakarítás
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.