km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
A sínen csámborgott a sűrű ködben a részeg férfi Püspökmolnárinál

A sínen csámborgott a sűrű ködben a részeg férfi Püspökmolnárinál

Nem ez volt az egyetlen húzása.

2022. október 30-án reggel, ittas állapotban, sűrű ködben gyalogolt egy férfi Püspökmolnári felől Vasvár irányába, az ott kiépített vasúti szakaszon, a nyílt pályán. Az 1170-es vasúti szelvényben haladt, amikor vele szemben érkezett egy személyvonat. Ekkor félreállt a vasúti töltésre, azonban az elsodrási határon belül tartózkodott, ezért a vonatvezető – hogy el ne üsse őt – gyorsféket alkalmazott.

Ennek ellenére mintegy 40 km/h sebességgel elsodorta a vonat, a vasúti töltés mellé esett és nyolc napon belül gyógyuló könnyű testi sérüléseket szenvedett, míg a vonaton utazók közül senki nem sérült meg.

Viszont nem ez volt az egyetlen húzása. A férfi 2023. január 26-án délután egy vasvári dohányboltba akart bemenni, de a trafik tulajdonosa nem engedte be, mert részeg volt. A férfi erre ököllel beleütött a dohánybolt bejárati ajtajába, majd felrúgott egy közeli kukákat, a szemetet az utcára borítva.

A Szombathelyi Járásbíróság így egy rendbeli a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és egy rendbeli garázdaság vétsége miatt halmazati büntetésül 120 óra közérdekű munkára ítélte a büntetlen előéletű férfit, kötelezte továbbá 139.530 forint bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet jogerős – közölte a Szombathelyi Törvényszék.

 

Fotó: Illusztráció/Mávinform

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.