km/óra
  2022.12.08., csütörtök  •  Mária napja
A Savaria Egyetemi Központ jelenleg hibrid módszerrel oldaná meg a tanévet

A Savaria Egyetemi Központ jelenleg hibrid módszerrel oldaná meg a tanévet

Folyamatosan változik a járványhelyzet, és ezzel párhuzamosan módosulnak az oktatási intézményekben érvényes előírások is - az ELTE SEK jelenleg hibrid módszerrel oldaná meg a tanévet. Ez azt jelenti, hogy (a tervek szerint) az órák egy része online, másik része pedig hagyományos formában zajlik majd. A helyzet azonban még változhat.

 

Az egyetemen orientációs napokat tartanak a gólyáknak: a mintegy 700 elsős ezekben a napokban ismeri meg az épületet, a várost és a csoporttársakat.  Lenner Tibor, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ ELTE igazgatója az SZTV érdeklődésére kiemelte, hogy a tanévkezdéssel kapcsolatban nagyon nehéz bármit, akár még hetekre előre is, biztosan kijelenteni. Arról pedig, hogy szeptember 7-től a tanítás hogyan indul el, az egyetem vezetői értekezletet fognak tartani.


A tanulók abban bíznak, hogy a jelenleg tervezett hibrid oktatás indul el - így legalább néha találkozhatnának egymással. A jelenlegi tervek szerint személyes jelenléttel csak a labor- és terepgyakorlatokat tartják meg, a többi óra online zajlik.


A higiéniai szabályokhoz már mindenki alkalmazkodott. Molnár Dorottya, a szociális ügyekért felelős megbízott elmondta, hogy kézfertőtlenítőt helyeztek ki az egyetem több pontján, a hallgatók használják, illetve a maszkot is felveszik. Az oktatásokon a termekben feleannyian lehetnek bent, mint ahány férőhelyes, tartani kell egymástól a távolságot. Ez utóbbi azok után, hogy nem látták egymást fél éve - a fiatal lány szerint - nehéz, hiszen barátok, de azért próbálják betartani az intézkedéseket.


Az egyetem dolgozóit plexifal választja el a tanulóktól. A kollégiumokban is szigorú biztonsági intézkedéseket kell betartaniuk a hallgatóknak: maszk, fertőtlenítés, testhőmérséklet-mérés az első lépés beköltözéskor. A szobákban most csak két főt helyeznek el. 


A tanévnyitó a jelenlegi tervek szerint pénteken lesz - idén online formában.
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
legfrissebbek
Zelenszkij lett az év embere a Time-nál
15 évvel azután, hogy a Time magazin Vlagyimir Putyint választotta meg az Év emberének, 2022-ben Volodmir Zelenszkijt és Ukrajna lelkét nevezte meg az év emberének - írja a Nyugat.
Rosszul lett és fának ütközött a sofőr Gencsapátiban
A Gyöngyösfalu felé tartó gépkocsi vezetője haladás közben rosszul lett és hozzátartozója elmondása alapján az eszméletét is elvesztette. A kocsiban két gyerek is ült, szabályosan bekötve, ők sérülés nélkül megúszták a balesetet.
Ketten megsérültek, amikor furgon elé hajtott egy személyautó Sárvárnál
Egy személyautó vezetője az Állj, elsőbbségadás kötelező! tábla ellenére hajtott rá Sárvár felől a 88-as főútra, egy menetirány szerint balról érkező furgon elé. Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt csütörtökön hajnalban a 88-as főút és a Szombathelyi utca kereszteződésében.
Novák Katalin Irakba látogat
Novák Katalin személyében első alkalommal látogat magyar köztársasági elnök Irakba - közölte a Sándor-palota csütörtökön az MTI-vel.
Diákok tüntettek a Blaha Lujza téren – elindult az országos pedagógussztrájk, Szombathelyen a Bolyai is csatlakozott
A Blaha Lujza téren diákok gyülekeznek, reggel 7 órakor elkezdődött az ülősztrájk. A tervek szerint a járdákat foglalják el a demonstrálók, ezzel vállalnak szolidaritást a tanáraikkal - a Telex percről-percre beszámol a fővárosi eseményekről. információink szerint Szombathelyen a Bolyai is csatlakozott az ülősztrájkhoz.