km/óra
  2024.02.28., szerda  •  Ákos, Bátor napja
A Savaria Egyetemi Központ jelenleg hibrid módszerrel oldaná meg a tanévet

A Savaria Egyetemi Központ jelenleg hibrid módszerrel oldaná meg a tanévet

Folyamatosan változik a járványhelyzet, és ezzel párhuzamosan módosulnak az oktatási intézményekben érvényes előírások is - az ELTE SEK jelenleg hibrid módszerrel oldaná meg a tanévet. Ez azt jelenti, hogy (a tervek szerint) az órák egy része online, másik része pedig hagyományos formában zajlik majd. A helyzet azonban még változhat.

 

Az egyetemen orientációs napokat tartanak a gólyáknak: a mintegy 700 elsős ezekben a napokban ismeri meg az épületet, a várost és a csoporttársakat.  Lenner Tibor, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ ELTE igazgatója az SZTV érdeklődésére kiemelte, hogy a tanévkezdéssel kapcsolatban nagyon nehéz bármit, akár még hetekre előre is, biztosan kijelenteni. Arról pedig, hogy szeptember 7-től a tanítás hogyan indul el, az egyetem vezetői értekezletet fognak tartani.


A tanulók abban bíznak, hogy a jelenleg tervezett hibrid oktatás indul el - így legalább néha találkozhatnának egymással. A jelenlegi tervek szerint személyes jelenléttel csak a labor- és terepgyakorlatokat tartják meg, a többi óra online zajlik.


A higiéniai szabályokhoz már mindenki alkalmazkodott. Molnár Dorottya, a szociális ügyekért felelős megbízott elmondta, hogy kézfertőtlenítőt helyeztek ki az egyetem több pontján, a hallgatók használják, illetve a maszkot is felveszik. Az oktatásokon a termekben feleannyian lehetnek bent, mint ahány férőhelyes, tartani kell egymástól a távolságot. Ez utóbbi azok után, hogy nem látták egymást fél éve - a fiatal lány szerint - nehéz, hiszen barátok, de azért próbálják betartani az intézkedéseket.


Az egyetem dolgozóit plexifal választja el a tanulóktól. A kollégiumokban is szigorú biztonsági intézkedéseket kell betartaniuk a hallgatóknak: maszk, fertőtlenítés, testhőmérséklet-mérés az első lépés beköltözéskor. A szobákban most csak két főt helyeznek el. 


A tanévnyitó a jelenlegi tervek szerint pénteken lesz - idén online formában.
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak