km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
A Parkerdő éjjeli arcával ismerkedhettek meg a túrázók

A Parkerdő éjjeli arcával ismerkedhettek meg a túrázók

Szombat esti frász címmel szervezett kirándulást Halloween napján a Borostyánkő Természetbarát Sportegyesület vállalkozó kedvű túravezetője, Jusits Gergely. A jelmez nem volt kötelező, a lámpa viszont ajánlott volt, hiszen a Parkerdő kijelölt túraútvonalán nincs közvilágítás. A résztvevők a majdnem 7 km-es távon meghallgathatták az éjszakai erdő hangjait is.

 

Együtt kell haladni a csapatnak, senki sem térhet le az útról – ez általános szabály a túrákon, az éjszakai kiránduláson pedig fokozottan fontos, hangsúlyozta Jusits Gergely, a Borostyánkő Természetbarát Sportegyesület túravezetője az SZTV érdeklődésére. Hozzátette, főleg Halloween estéjén nem, mert nem lehet tudni, hogy a sötétség mit tartogat számukra.


A közösségi oldalon meghirdetett programra negyvenen érkeztek a Parkerdő bejáratához. Többen jelmezt is öltöttek magukra. 


A Borostyánkő Sportegyesület túravezetője első alkalommal hívta éjszakai kirándulásra a természetszeretőket. Naplemente előtt indultak, de hamar besötétedett. A túrázók a városi fényektől és zajoktól távol ismerkedhettek meg a Parkerdő éjjeli arcával, és kaphattak a szervezők ígérete szerint szombaton este frászt.

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.