km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A mozgás maga a gyógyszer (képgalériával)

A mozgás maga a gyógyszer (képgalériával)

A Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány és az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózata gyaloglóklub toborzót tartott ma délelőtt a Haladás Sportkomplexumban. A rendezvényen dr. László Győző, sortügyekért is felelős alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, akik előbb előadásokat hallgathattak meg, majd közös sétára indultak a Csónakázó tóhoz.

Monszpart Zsolt, a Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány kuratóriumának elnöke a mozgás fontosságáról szólt elsőként, kiemelve azt, hogy amerikai tudósok kimutatták: akik rendszeresen gyalogolnak, 5-6 minőségi életévvel tudják meghosszabbítani az időskorukat. Mindenkit arra buzdított, hogy a környezetében terjessze el a ma elhangzott gondolatokat, és mozogjanak a lehető legtöbbet.

- A mozgás maga a gyógyszer – hangsúlyozta a kuratórium elnöke, aki nővére sportsikereit emelte ki a későbbiekben.

Dr. László Győző arról beszélt, hogy a gyaloglóklub tökéletesen passzol a Szombathelyen életre hívott Aktív Időskor programhoz. A sportügyekért is felelős alpolgármester saját példát is hozott: 14 évvel ezelőtt húsz kilogrammal nehezebb volt, akkor életmódot váltott, azóta pedig lényegesen minőségibb életet tud élni.

„A természet a világ legcsodálatosabb sportstadionja” – a 2021-ben elhunyt Monspart Sarolta mondatával vették kezdetét az előadások. Ezt követően közös gyaloglás szerepelt a programban a Csónakázó tónál.  

(Fotó: Nagy Jácint)

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.