km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
A mester és a tanítványa is vb-címet szerzett racketlonban

A mester és a tanítványa is vb-címet szerzett racketlonban

A Nemzetközi Racketlon Szövetség (FIR) augusztus 19. és 28. között Ausztriában – Bécsben és Grazban – rendezte meg az idei racketlon világbajnokságot, olvasható az ELTE Savaria Központ Facebook-oldalán.

 

Mint írják, a megmérettetésen Sákovics Péter, az ELTE szombathelyi Sporttudományi Intézetének mestertanára rutinos versenyzőként indult: egyéniben, párosban és csapatban is szerzett már világbajnoki aranyérmet, összesen tizenhatot. A sportember a FIR rangsora szerint a racketlon-vb-k történetének legeredményesebb szenior játékosa.


Sákovics ezúttal a +60-as kategóriában páros számban lett világbajnok, ezzel immát tizenhetedik vb-címet és újabb rekordot tudhat magáénak. Indult a +55-ös korcsoport mix számában is: ebben ezüstérmet akasztottak a nyakába. 


Tanítványa, a testnevelőtanár–gyógytestnevelő-egészségfejlesztő tanár szakos Sebesi Patrik először mutatta meg tudását világversenyen. Ő a „first timers” kategóriában állhatott a dobogó legmagasabb fokára.


Sákovics Péter elmondta, évek óta edzenek Patrikkal, akinek az egyetemen labdarúgást és ütős sportokat oktat. Így került képbe a racketlont alkotó négy legnépszerűbb ütős játék, az asztalitenisz, a tollaslabda, a fallabda és a tenisz. Korábban sikeresen szerepeltek mindketten a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokságon teniszben, fallabdában és asztaliteniszben is. Időközben együttműködésük az egyetemi oktatásban is szintet lépett: Patrik sikeresen pályázott tudományos demonstrátori ösztöndíjra, így Sákovics oktatói munkáját segíti.    

  

Fotó: Sákovics Péter 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Közel 30 millió forintot sikkasztott egy vasi cég volt ügyvezetője
A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap - végrehajtandó - börtönre, 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit. Eltiltotta továbbá 3 évre a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától. Kötelezte a vádlottat a sértett javára 28.824.786 forint kártérítés, valamint az állam javára 577.899 forint bűnügyi költség megfizetésére.
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Futsal: nyolcgólos Haladás-döntetlen Nyíregyházán
A hazaiak a 36. percben még két találattal vezettek, ekkor azonban jött Vas Ádám, aki kétszer is beköszönt és kialakította a 4-4-es végeredményt.