km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
„A magyar ember a világot képes legyőzni”

„A magyar ember a világot képes legyőzni”

A szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban egy rendhagyó tanóra keretein belül tett látogatást Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének elnöke és Hegedűs Csaba, olimpiai bajnok birkózó, Szombathely díszpolgára csütörtökön. A két ikon a sporttagozatos diákoknak tartott előadást az intézmény dísztermében.

A Nagy Lajos Gimnáziumtól kapott meghívást a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete, ennek tett eleget csütörtökön kora délután Nagy Tímea és Hegedűs Csaba. Élménybeszámolóval egybekötött motivációs előadást tartottak a sporttagozatos tanulóknak.

- A motiváció szót nem igazán szeretem, inkább azt mondom: elmesélem, hogy honnan indultam, milyen utat jártam be, miként jutott el a tehetségtelen, a vívóteremből elküldött leány kétszeres olimpiai bajnoki címig. Azt szeretnénk, hogy a gyerekek minél inkább megérezzék: kezdjenek el hinni magukban, találjanak célokat. Az én utam felettébb rögös volt: egy fiúba voltam szerelmes, szó sem volt korábban arról, hogy sportoló legyek, de a sportolói miliő annyira magával ragadott, hogy már nem volt visszaút. Én voltam a legszorgalmasabb, azt hiszem, az én példám a legjobb arra, hogy hinni kell magunkban – mesélte Nagy Tímea.

- Örömmel fogadtam a meghívást, hiszen akárhányszor csak tehetem, mindig eljövök Szombathelyre. Amikor megtudtam, hogy a Nagy Lajos Gimnázium melyik épületben van, extrán feldobott a hír, hiszen a birkózást itt kezdtem a tornateremben. Összeszorult a szívem, megannyi kedves emlék tört elő – kezdte Hegedűs Csaba, városunk díszpolgára.

- Ha egy kicsit nagyképűen akarok fogalmazni, akkor azt mondom: a világhódító utamra innen indultam. Mint ős-szombathelyi, szoros kontaktot tartok az itteniekkel. Amikor a többi halhatatlannal járjuk az országot, elsősorban az az ars poeticánk, hogy a magyar ember tehetséges, a magyar ember, ha megfogalmazza a céljait, és azért minden nap szorgalmasan dolgozik, és egy-egy lépést tesz annak elérése felé, akkor a magyar ember a világot képes legyőzni. Ezt tökéletesen bizonyítja a magyar sportélet, hiszen levetítve lélekszámra nyugodtan mondhatjuk, hogy világelsők vagyunk, de a szellemi tőkét jelentő professzoraink, feltalálóink, Nobel-díjasaink is önmagukért beszélnek – mondta Hegedűs Csaba.

Az eladások után a fiatalok kérdéseket tehettek fel a legendás sportolóknak.  

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete 1991-ben alakult, kiemelt célja, hogy példaképeket állítson a fiatalok elé. A tagok feladata, hogy járják az országot, a határon túli településeket, és előadásokat, beszélgetéseket tartva terjesszék a sport értékeit, valamint az olimpiai eszmét. A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének jelenlegi tagjai: Darnyi Tamás, Dunai Antal, Egerszegi Krisztina, Fa Nándor, Faragó Tamás, Gyulay Zsolt, Hegedüs Csaba, Jónyer István, Kamuti Jenő, Kásás Tamás, Keleti Ágnes, Kovács Katalin, Kőbán Rita, Magyar Zoltán, Nagy Tímea (elnök), Polgár Judit, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Török Ferenc, Vaskuti István.

(Fotó: Nagy Jácint)

 

kapcsolódó galéria
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.