km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
A kórházban meghalt a Deák Ferenc utcában elütött középkorú nő

A kórházban meghalt a Deák Ferenc utcában elütött középkorú nő

A baleset még október 16-án történt Szombathelyen a Deák Ferenc utcában egy gyalogátkelőn. A Szombathelyi Rendőrkapitányság halálos közúti közlekedési baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás keretében, igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit, értesült a 112press.hu.

Október 16-án este hat körül egy Nissan személyautó haladt a szombathelyi Deák Ferenc utcában, a Honvéd tér irányába, és a sofőr későn vette észre a menetiránya szerinti jobb oldalról, a Sportház felől a kórház irányába átkelő, munkából hazafelé tartó gyalogost. Elütötte a nőt, aki először az autó A-oszlopának csapódott, majd onnan egy szabályosan parkoló Suzuki alá esett, beverve a fejét az álló személyautó vonóhorgának tartószerkezetébe, idézte fel a baleset körülményeit a 112.press.hu.

A baleset után nem sokkal már egészségügyi képesítéssel rendelkező személy sietett a bajba került nő segítségére, aki fölül eltolták a parkoló autót, hogy hozzáférjenek. A kiérkező mentők stabilizálták a sérült állapotát, mielőtt a párszáz méterre található kórházba szállították. Az asszony életét azonban a gyors segítségnyújtás és a gondos ápolás ellenére sem lehetett megmenteni.

A személyautót vezető középkorú férfival szemben felmerült az ittas vezetés gyanúja, ezért őt kettős vérvételre szállították. A Szombathelyi Rendőrkapitányság halálos közúti közlekedési baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás keretében, igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Fotó: 112press.hu/Tánczos Mihály

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak