km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
A kíváncsi kiscsikó ismét várja a gyerekeket a Mesebolt Bábszínházba

A kíváncsi kiscsikó ismét várja a gyerekeket a Mesebolt Bábszínházba

Egy 2011-ben már bemutatott, felújított darab, A kíváncsi kiscsikó a Mesebolt Bábszínház legújabb premierje. Az előadás műfaja pöttömszínház, 0-tól 4 éves korig ajánlják az alkotók. Sok-sok ritmusos mondókával, gazdag színészi arcjátékkal, a gyerekek bevonásával képzelte el a produkciót a rendező, H. Nagy Katalin.

 

Kis hintaló a kíváncsi kiscsikó, aki elindul, hogy felfedezze az udvaron a körülötte lévő világot, az ott élő állatokat. Csupa olyan helyzetet mutatnak meg a színészek, ami a gyerekek életében is adódhat akár mindennap.


H. Nagy Katalin rendező elmondta, hogy amikor a tyúkanyó kedveskedik a csibéinek, úgy teszi, ahogy az édesanya a gyermekével. Ha két kisgida összeveszik, az olyan, mintha a gyerekek civakodnak. Csupa olyan élethelyzet, amit a gyerekek maguk is megélnek, ha úgy vesszük, életjáték, természetesen gyerekmódon.


Az előadás Kolozsi Angéla, Varga Bori és Kovács Bálint közös játéka. Üzenete az, hogy jó elmenni kalandozni a nagyvilágba, de mégis a legjobb hazatérni.


A 25 perces előadás gazdag és érzékeny színészi játékkal, ritmusos mondókákkal, kevés szöveggel operál. A produkciót minden alkalommal közös játék követi a nézőkkel.


H. Nagy Katalin hozzátette, rettentően hisz abban, hogy miután a ritmus az életünk minden pillanatában ott van, ritmikusan éljük a napjainkat, megszokásos mentén, a ritmus az alapja ezeknek az előadásoknak. A ritmusnak jelen kell lenni. A másik, amire nagyon figyelt, hogy kevés konkrét szöveg legyen.


H. Nagy Katalin nyugdíjasként tért vissza rendezni a Meseboltba. A 2011-ben bemutatott kíváncsi kiscsikó teljesen megújult, hogy az azóta született generációk is láthassák. Pöttömszínházi előadás, 0-tól 4 éves korig szól. A bemutató vasárnap lesz a bábszínház kamaratermében. 


A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a Mesebolt társulata erőltetett meneten van túl: ősszel 146 előadást játszottak több mint 5300 gyerek előtt a Lázár Ervin Programban a szombathelyi, sárvári és soproni tankerület iskoláiban. Volt olyan nap, hogy tíz alkalommal léptek közönség elé.


Prikazovics Ferenc igazgatóhelyettes elmondta, a Királyok könyve sorozatuk mind az 5 előadása szerepelt, de újra elővették a Szent Mártonról szóló játékukat is, egy kamaraprodukciójuk, Lázár Ervin: Hazudós egér című műve szerepelt még a kínálatban. 


A program fontos, mert legalább egyszer egy évben lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy színházi előadáson vegyenek részt. Az ebből származó 16 millió forint bevételnek köszönhetően pedig jövő év első felében is lesznek új bemutatók a Mesebolt Bábszínházban.

 

Forrás: SZTV
Fotó: Mesebolt Bábszínház Facebook-oldala

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.