km/óra
  2024.07.19., péntek  •  Emília napja
A kistelepülések postahivatalainak megmentését sürgeti a Jobbik

A kistelepülések postahivatalainak megmentését sürgeti a Jobbik

A kistelepülések postahivatalainak megmentését sürgette kedden, online sajtótájékoztatón a Jobbik két országgyűlési képviselője, mondván, a bezárásokkal ellehetetlenítik a helyiek ügyintézését, ezzel pedig veszélyeztetik a vidék lakosságának megtartását- adja hírül az MTI.

Ander Balázs a sajtótájékoztatón kiemelte: az a kormánytöbbség engedi most bezárni a postákat, amely 2010 előtt, ellenzékben tiltakozott egyes vasútvonalak leállítása ellen.

Nem állami kegy a vidék népesség-megtartó erejének fenntartása, hanem a mindenkori kormány kutya kötelessége - fogalmazott az ellenzéki politikus, hozzátéve, "a vidék tartotta meg ezt az országot, ezt a nemzetet ezer éven keresztül, ennek megfelelően kellene, hogy cselekedjen ez a kormányzat".

Frakciótársa, Dudás Róbert arról beszélt: a kormányoldal eddig négy, a kistelepülési posták fenntartását lehetővé tévő javaslatukat utasította el, köztük azt, hogy a hivatalokkal "nagyon komoly árukapcsolásban" lévő Szerencsejáték Zrt. segítse meg anyagilag a postát, ahogy azt is, amely szerint ezer helyett ötszáz lakos felett legyen kötelező helyben postát fenntartani.

A Jobbik politikusa hozzátette: nem állt a kormányoldal azon felvetésük mellé sem, hogy az önkormányzatokon keresztül finanszírozza a büdzsé ezen feladatok ellátását, ahogy azon javaslatukat sem támogatták, amely a jövő évi költségvetést módosította volna az előző felvetés megvalósítása érdekében.

Szükség van a postahivatalokra, szükség van az ügyitézési lehetőségekre - hangsúlyozta Dudás Róbert.

(MTIÖ

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó cikkek
Bezár négy posta Szombathelyen
Bezár négy posta Szombathelyen
366 egységet zár be november 12-től a fűtési szezonra a Magyar Posta, Szombathely négy városrészi postahivatalában szünetel az ügyfélfogadás: az oladi mellett nem működik majd a tavaly megújtott 3-as (Laky Demeter u.), a kámoni (Szófia utca) és a Március 15. téren található posta.
címkék
kapcsolódó cikkek
Bezár négy posta Szombathelyen
Bezár négy posta Szombathelyen
366 egységet zár be november 12-től a fűtési szezonra a Magyar Posta, Szombathely négy városrészi postahivatalában szünetel az ügyfélfogadás: az oladi mellett nem működik majd a tavaly megújtott 3-as (Laky Demeter u.), a kámoni (Szófia utca) és a Március 15. téren található posta.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Magyarország rendezi a következő EPC-csúcsot
Az Európai Politikai Közösség (EPC) következő csúcstalálkozóját Magyarország rendezi - jelentette be a csütörtökön tartott angliai EPC-csúcs záró sajtóértekezletén Sir Keir Starmer brit miniszterelnök.
Ne érje váratlanul, ha belefut egy-két kósza záporba pénteken és szombaton
Jelentősen változott az előrejelzés szombatra.
Picikét magához tért a forint csütörtök estére
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
„Boldog vagyok, hogy ismét a Falco sikeréért küzdhetek”
Váradi Benedek, a Falco emblematikus alakja, háromszoros bajnoka, Magyar Kupa-győztese két külföldön töltött év után ismét szombathelyi színekben pattogtat. A sárga-feketék saját nevelésű játékosa az előző idényben lengyel bajnok lett a Trefl Sopot együttesével, ám úgy érezte, szeretne hazatérni. A magyar válogatott kiválóság döntéséről, valamint a Litvániában és Lengyelországban eltöltött időszakról is mesélt nekünk.
Orbán: az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia
A mi koncepciónk lényege, ami eltér a hivatalos koncepciótól, hogy az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia, hanem egy stratégiai autonómia jegyében – és ezt éltetjük itt egyfolytában – egy saját, európai megközelítés kellene – közölte az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik csúcstalálkozójára érkező Orbán Viktor csütörtökön az angliai Oxford közelében lévő Blenheim-kastélyban.