km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
A Kecskemét után a Szolnok együttesét is legyőzte a Haladás

A Kecskemét után a Szolnok együttesét is legyőzte a Haladás

Németh Szabolcs együttese Kiss Bence és Horváth Rajmund góljainak köszönhetően szerezte meg az újabb három pontot.

 

MERKANTIL BANK LIGA 19. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS - SZOLNOKI MÁV FC 2-1 (1-0)

HALADÁS: Rózsa – Mocsi, Guzmics, Németh M., Bosnjak – Csilus, Holdampf, Kiss B. (Szijártró, 80.), Doktorics (Szekér 66.) – Tóth M. (Monori, 14., Devecseri 80.), Horváth R. 

Vezetőedző: Németh Szabolcs

SZOLNOK: Kovács P. – Molnár, Kovács O., Szabó A., Kurdics – Tisza K., Földi (Lakatos Cs., 87.), – Rokszin (Tóth L., 60.), Papp, Tömösvári (Gohér, 75.) – Irmes (Lakatos I., 60.). 

Vezetőedző: Csábi József

Gólszerzők: Kiss B. (44.), Horváth R.. (68.), ill. Kovács O. (76.)

 

A Merkantil Bank Liga 19., utolsó előtti idei fordulójában a Szolnoki Máv FC együttese volt a Szombathelyi Haladás vendége. A hazaiak egy Kecskemét elleni sikerrel, míg a Szolnok a sereghajtó Tiszakécske elleni döntetlennel hangolt a mérkőzésre.

 

A két ellentétes időszakot élő csapat találkozóját a szombathelyiek kezdték jobban, többet birtokolták a labdát és mezőnyfölényt tudtak kialakítani. Az első komolyabb veszély Tóth Milán megindulásánál alakult ki, a vendégek csak szabálytalanul tudták megállítani, szolnoki sárga lappal és Haladás-szabadrúgással folytatódott az összecsapás. A zöld-fehérek 77-ese aztán nem sokkal később megsérült, letámadás közben a lábához kapott, Monori Norbert érkezett a helyére. Egyértelműen Németh Szabolcs tanítványai irányítottak, a fölény azonban csak nem akart góllá érni. Egészen a 44. percig, amikor Mocsi középretett labdája Kiss Bencét találta meg, aki higgadtan gurított a kapuba, így egygólos vezetéssel mehetett szünetre a hazai gárda.

 

A fordulást követően is a Haladás akarata érvényesült, kontrollálták a játékot a vasiak, de komoly lehetőséget nem igazán tudtak kidolgozni, hogy növeljék előnyüket. Mindkét oldalon friss emberek érkeztek, Németh Szabolcsnak második cserelehetőségét is sérülés miatt kellett kihasználnia, Szekér Ádám váltotta Doktorics Áront. A játékrész derekán, a 68. percben aztán újabb gólnak örülhettek a szombathelyi szimpatizánsok: Mocsi Attila harcolt ki büntetőt, a labda mögé Horváth Rajmund állt, aki gólra is váltotta azt, 2-0-ra módosítva ezzel az eredményt. Nehéz helyzetbe kerültek a Tisza-partiak, a 76. minutumban azonban szépíteni tudtak, Kovács Olivér vette be Rózsa Dániel kapuját. A folytatásban hiába próbálkoztak a pirosmezesek, újabb gólt már nem sikerült szerezniük, a Haladás 2-1-es győzelmet aratott.

 

Németh Szabolcsék az őszi idény utolsó játéknapján is hazai környezetben lépnek pályára, december 12-én 17 órás kezdettel a Pécs érkezik a vasi megyszékhelyre.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.