km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
„A harcosságra soha nem lehetett panasz” 

„A harcosságra soha nem lehetett panasz” 

Parádésan kezdte a 2021/2022-es másodosztályú bajnokságot a Szombathelyi Haladás. A zöld-fehérek nyolc forduló elteltével veretlenül állnak a tabella élén, és a kupában is bejutottak a legjobb 32 csapat közé. Az álomszerű rajtról a vezetőedzővel, Németh Szabolccsal beszélgettünk. 

 

A cikk a Savaria Fórum hetilap szeptember 24-iki számában került publikálásra.

 

– Amikor elkészült a sorsolás, gondoltad volna, hogy a 8. forduló után mi vezetjük a tabellát?

 

– Az az igazság, hogy nem foglalkoztunk a sorsolással különösebben, ugyanis végtére is mindenkivel meg kell mérkőznünk kétszer a szezonban. Mindig az aktuális ellenfélre koncentráltunk. De a kérdésre még egy gondolat: nem is a riválisokat figyeltük elsősorban, hanem bíztunk a nyári, közösen elvégzett munkában. Kemény, dolgos hetek vannak mögöttünk, a srácok maximálisan partnerek voltak. Meggyőződésem, hogy a sikerünk a csapategységben és az elvégzett munkában keresendő. 

 

– Három pontot szereztetek a nyitányon Pécsett, ez lendületet adott, és azóta sem találtatok legyőzőre…  

 

– A Baranyában aratott győzelem kulcsjelentőséggel bírt, hiszen fontos a jó rajt. Utána ugyan jött két döntetlen, de összességében elégedett vagyok a társasággal. Amit kiemelnék: nem minden találkozón futballoztunk jól, de a küzdeni akarásra, a harcosságra nem lehetett panasz. 

 

– Melyek voltak a legemlékezetesebb találkozók? 

 

– A Győr elleni hazai pontvesztést fájlalom, mivel akkor a második játékrészben ellenfelünk fölé kerekedtünk, helyzeteink voltak a 2-0-hoz, és ahelyett, hogy nyertünk volna, a ráadásban egy 11-esből egyenlíteni tudott az ETO. A másik élmény már sokkal pozitívabb: Dorogon szép éveket töltöttem el, és nyilván érzelmileg ez a találkozó fontos volt számomra. Ők a 2., mi a 3. helyről vártuk a folytatást, és összességében 2-0-ra, magabiztosan nyertünk idegenben.

 

– A védekezés különösen rendben van, hiszen eddig egy akciógólt tudtak szerezni az ellenfelek Rózsa Dánielnek.  

 

– Az, hogy mindössze két gólt kaptunk, szintén valamennyi játékosom érdeme. A modern fociban már a védekezést, vagy nevezzük letámadásnak, megkezdjük az ellenfél támadóharmadában. Napi szinten gyakoroljuk ezt is, persze figyelembe vesszük, hogy épp melyik csapattal találkozunk.  

 

– Meddig tarthat ki a gárda lendülete? 

 

– Azt szokás mondani, hogy a győzelmeket tervezzük, a vereség meg jön magától… De félretéve a tréfát: az a célunk, hogy folytassuk ezt a remek sorozatot, a játékosaimon is egyértelműen azt látom, hogy nem dőltek hátra, alázatosan végzik a feladatukat az edzéseken. 

 

– Igazoltunk új játékosokat, és visszatérőben vannak a sérültek is. Kellemes helyzetben vagy a kezdőcsapat összeállításakor, vagy okozhat feszültséget ez a szituáció? 

 

– A stábommal együtt arra szerződtünk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a mostani keretből. Nincs konfliktus abból, hogy ki lép pályára, vagy ki nem. A kupameccsen például igyekeztem olyan focistákat bevetni, akik korábban kevesebb lehetőséghez jutottak. Azt mindenki megértette, hogy egy csónakban evezünk, a csapategység érdekében dolgozunk nap mint nap. Emellett ki akarjuk szolgálni hűséges szurkolótáborunkat: a drukkereknek rengeteget köszönhetünk, reméljük, hogy egyre többen jönnek majd ki buzdítani minket a jövőben.

 

Krilov István
Fotó: Nagy Jácint / Savaria Fórum

kapcsolódó cikkek
Nolennel bővült a Haladás-család
Nolennel bővült a Haladás-család
címkék
kapcsolódó cikkek
Nolennel bővült a Haladás-család
Nolennel bővült a Haladás-család
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.