km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A fideszes képviselő arra kérte Szijjártót, ne legyen akkumulátorgyár Hajdúnánáson

A fideszes képviselő arra kérte Szijjártót, ne legyen akkumulátorgyár Hajdúnánáson

Hajdúnánáson már azon gondolkodnak, hogy mi épülhetne kormányzati támogatásból a MotoGP-pálya helyén - írja a Telex.

A 65 milliárd forintra becsült versenypálya terveit 2020-ban mutatták be, az első futamot tavaly rendezték volna az eredeti elképzelés szerint. Elköltöttek rá 4 milliárd forintot, de egy kapavágás sem történt a területen, majd Lázár János felfüggesztette a beruházást 

Szólláth Tibor, Hajdúnánás fideszes polgármestere azt mondta a város Gazdasági Évindító fórumán a HAON tudósítása szerint: a városnak feltett szándéka, hogy ha a versenypálya nem is épül meg, a hozzá kapcsolódó beruházásokat valósítsa meg a kormány. Erről meg is kezdték a tárgyalást.

Tiba István, a város fideszes országgyűlési képviselő azt mondta, már Szijjártó Péterrel is egyeztetett erről, és a képviselő kifejezetten kérte a külügyminisztert, hogy

„akkumulátorgyár, illetve olyan beruházás, amely a lakosság egészségére veszélyt jelenthet, ne legyen”.

 

A polgármester ehhez annyit tett hozzá a tudósítás szerint, hogy a MotoGP-versenypálya területe úgy kapott engedélyt, hogy ott versenypálya épülhet. „Más beruházás azon a területen az önkormányzat tudta és beleegyezése nélkül nem történhet.” - írta meg a Telex.

 

Fotó: Tiba István képviselő. Szólláth Tibor/Facebook

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.