km/óra
  2023.09.27., szerda  •  Adalbert napja
Falco-játékosok jártak a Paragváriban

Falco-játékosok jártak a Paragváriban

A Falco KC Szombathely kosárlabdázói tettek látogatást az iskolában a minap. Az eseményről az intézmény hivatalos Facebook-oldala számolt be.

A poszt szerint: „A játékosok közül Krivacsevics Markó, Stefan Pot és Kovács Benedek, valamint a csapat menedzsere, Tóth Dávid volt a vendégünk. A csapattagok gyors bemutatkozása után a gyerekek szabadon kérdezhették a sztárokat. Nagyon sok olyan újdonságot megtudhattunk, melyeket a sportközvetítések, s a róluk szóló cikkek olvasása közben eddig nem állt módunkban ismerni velük kapcsolatban. A játékosok naponta minimum 2,5 órát edzenek, de nem ritka, hogy ez akár 3,5 órát is kitesz a döntő fontosságú mérkőzések előtt. Mindegyik sportoló másféleképp készül az edzések és a meccsek előtti órákban, Krivacsevics Markó zenehallgatással relaxál, míg Kovács Benedek közel 1,5 órát alszik az ebéd után.

A játékosok beszámoltak arról is, hogy a Falco előtti években hol játszottak, tanultak. Kovács Benedek Monacóban, Krivacsevics Markó pedig az Egyesült Államokban játszott, hisz ő az egyetemi éveit is ott töltötte. A beszélgetés során az is kiderült, hogy mindannyian jó tanulók voltak, annak ellenére, hogy már gyerekkoruk óta aktívan kosárlabdáztak. A beszélgetés után egy rögtönzött bemutatót is tartottak a gyerekeknek, ahol mindenki éljenezve üdvözölte a távolról pontosan bedobott labdákat.

Nem maradhatott el az autogramok osztása sem, került szignó labdára, pulóverre, pólóra, de még telefontok hátuljára is. Az eseményen készült fotók az alábbi képgalériában tekinthetőek meg.

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Műanyag hulladék füstölt egy betonfalú tárolóban Vasváron
Egy tűzesethez vonultak a Vas vármegyei tűzoltók kedden, egy vasvári hulladékgazdálkodási cég betonfalú tárolójához, olvasható a vasi katasztrófavédők honlapján.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
A takarékossági intézkedések felülvizsgálata, az út- és járdafelújítási program eddigi eredményei és az autizmussal élők nappali ellátásának megoldása - többek között ezeket a témákat vitatják meg a nyári szünetet követő első testületi ülésen a képviselők. A csütörtöki közgyűlésen 19 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak. Az ülést 9 órától élőben követhetik honlapunkon a folyamatosan frissülő cikkünkben, valamint a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Árvízi védekezés: jutalom a helytállásért
51 szervezet több száz önkéntese vett részt az árvízi védekezésben augusztus elején. A Rábán és a kisebb vízfolyásokon levonuló jelentős árhullám jó néhány vasi településen gondot okozott, embereket is kellett menteni. A hivatásosok munkáját nagyban segítették a mentőcsoportok, önkéntes tűzoltók, polgárőrök a vészhelyzetben.
A szombathelyi piacon dolgozók és bérlők helyzetén javítana az önkormányzat
A Szombathely Városi Vásárcsarnok igazgatója az intézmény működtetése kapcsán felmerülő nehézségek miatt két kérelemmel fordult az önkormányzathoz, erről is tárgyalnak a képviselők a csütörtöki közgyűlésen. Szeretnék megemelni a dolgozók bérét, illetve segítséget nyújtani a bérlők energiaköltségeihez.
Vármegyei II. osztály, déli csoport: Rum elleni rangadót nyert az Egyházasrádóc, magabiztos győzelmet aratott a Tanakajd és a Rábatótfalu
A Nárai az Ikervár után a Gyöngyöshermán-Szentkirályt is legyőzte, az Újperint Telekesről távozott három ponttal. A Ják és a Szentpéterfa is 2-2-es döntetlent játszott.