km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
A dobogó legfelső fokára állhattak fel a cheerleaderek

A dobogó legfelső fokára állhattak fel a cheerleaderek

Nemzetközi versenyen szerepelt az ELTE–SZOESE Dance Team, a Savaria Egyetemi Központ showtánccsapata. Az együttes két első és egy második helyezéssel tért haza, írja az oktatási intézmény hivatalos Facebook-oldala.

A posztban így fogalmaznak: "Február utolsó hétvégéjén, Zalaegerszeg adott otthont a World Artistic Dance Federation által szervezett bajnokságnak.

Az ELTE-SZOESE Dance Team tájékoztatása szerint a megmérettetésre a magyar csapatok mellett, Horvátországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Lengyelországból, Csehországból, Romániából és Bulgáriából érkeztek versenyzők. Összesen 774 táncos lépett színpadra a két nap alatt.

A szombathelyi cheerleaderek Tasnádi Renáta, ötödéves testnevelés–gyógytestnevelés-egészségfejlesztés osztatlan tanári szakos hallgatója által vezetett felkészülését ugyan sérülések, betegségek, valamint az edzőterem hiánya is nehezítette, ennek ellenére remekül helytálltak a bajnokságon.

Az ELTE szombathelyi campusának tánccsapata három koreográfiával lépett színpadra, melyeket a különböző kategóriákban két első és egy második helyre értékelt a zsűri.

Az edzők munkáját emlékplakettel köszönték meg.

A csapat tagjai: Bauer András, Bekő Ibolya, Goldfinger Szófia, Horváth Rezső, Lenner Boglárka, Major Mónika, Nagy Dávid, Nagy Tamara, Sandó Kinga, Szabó Virág, Tállai Emese, Tasnádi Renáta, Tóth Cintia, Vatali Réka, Véha Petra.

A cheerleadingcsapat egy éve alakult újjá. Azóta számos egyetemi és más rendezvényen szerepelt, illetve tavaly áprilisban ugyancsak dobogós – második és harmadik – helyezéseket ért el a Cheer Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokságon  

(Szöveg: Kleinhappel Miklós – Fotó: ELTE–SZOESE Dance Team)

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Harmadszor mérhették össze tudásukat a gyerekek a Városi Diák- és Szabadidősport Napon
Harmadszor rendezték meg a Városi Diák- és Szabadidősport Napot a Fő téren. Futóversenyen mérhették össze gyorsaságukat, ügyességüket az óvodások, általános- és középiskolások, valamint a Szombathelyi Sportiskola jóvoltából különböző sportágakkal is megismerkedhettek testközelből.
56. alkalommal rendezik meg hétvégén a Savaria Nemzetközi Táncversenyt
A Savaria Nemzetközi Táncverseny kezdete 1966-ra nyúlik vissza, mely a világjárvány éveitől eltekintve folyamatosan, immár 56. alkalommal kerül megrendezésre az AGORA Művelődési és Sportházban. A verseny nemcsak az európai, hanem a világ minden táján ismert és elismert táncesemény, amely méltó rangot vívott ki magának a Nemzetközi TáncSport Szövetség és a táncsport szakemberei és táncosai körében is.
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét