km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A dobogó legfelső fokára állhattak fel a cheerleaderek

A dobogó legfelső fokára állhattak fel a cheerleaderek

Nemzetközi versenyen szerepelt az ELTE–SZOESE Dance Team, a Savaria Egyetemi Központ showtánccsapata. Az együttes két első és egy második helyezéssel tért haza, írja az oktatási intézmény hivatalos Facebook-oldala.

A posztban így fogalmaznak: "Február utolsó hétvégéjén, Zalaegerszeg adott otthont a World Artistic Dance Federation által szervezett bajnokságnak.

Az ELTE-SZOESE Dance Team tájékoztatása szerint a megmérettetésre a magyar csapatok mellett, Horvátországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Lengyelországból, Csehországból, Romániából és Bulgáriából érkeztek versenyzők. Összesen 774 táncos lépett színpadra a két nap alatt.

A szombathelyi cheerleaderek Tasnádi Renáta, ötödéves testnevelés–gyógytestnevelés-egészségfejlesztés osztatlan tanári szakos hallgatója által vezetett felkészülését ugyan sérülések, betegségek, valamint az edzőterem hiánya is nehezítette, ennek ellenére remekül helytálltak a bajnokságon.

Az ELTE szombathelyi campusának tánccsapata három koreográfiával lépett színpadra, melyeket a különböző kategóriákban két első és egy második helyre értékelt a zsűri.

Az edzők munkáját emlékplakettel köszönték meg.

A csapat tagjai: Bauer András, Bekő Ibolya, Goldfinger Szófia, Horváth Rezső, Lenner Boglárka, Major Mónika, Nagy Dávid, Nagy Tamara, Sandó Kinga, Szabó Virág, Tállai Emese, Tasnádi Renáta, Tóth Cintia, Vatali Réka, Véha Petra.

A cheerleadingcsapat egy éve alakult újjá. Azóta számos egyetemi és más rendezvényen szerepelt, illetve tavaly áprilisban ugyancsak dobogós – második és harmadik – helyezéseket ért el a Cheer Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokságon  

(Szöveg: Kleinhappel Miklós – Fotó: ELTE–SZOESE Dance Team)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.