km/óra
  2022.10.06., csütörtök  •  Brúnó, Renáta napja
A Derkovits szülöttje: dr. Czeglédy Csaba

A Derkovits szülöttje: dr. Czeglédy Csaba

Dr. Czeglédy Csaba független önkormányzati képviselő volt a Szombathelyi Televízió vendége. A Fogadóórában szóba került a képviselői körzetnek és otthonnak is helyet adó lakótelep, a város szociális helyzete és az ellenzéki előválasztás is.

 

„1998 óta vagyok a Derkovits képviselője. Sok meglepetés nem ér” – mesélte a politikus, aki már kitapasztalta, hogy a legnagyobb feladata odafigyelni a hétköznapi problémákra. Ezért fontosnak érzi, hogy a környékbeliekkel jó kapcsolatot ápoljon, és mindig elérhető legyen. „Büszkén vallom, hogy a lakótelep szülöttje vagyok. Itt nőttem fel, és a mai napig itt élek. Talán 2-3 városi képviselő mondhatja ezt még el magáról” – árulta el Czeglédy. „Elég könnyen meg lehet találni. Amikor megyek bevásárolni a Domusba, mindig plusz negyed órád rászámítok a boltozásra, mert mindig van kivel beszélgetnem.” 


Azért nem minden idill: mindig vannak olyan ügyek, amelyek borzolják a környék kedélyét. Aktuálisan ilyenek a Perint-parti távhőfelújítás, néhány játszótér kipofozása és egy bogárinvázió a platánfák ágain, amelyekről csak egy ugrás a lakóházak erkélye.  Mellette kitért rá a körzeti felelős: „Most már a Derkón is jelentkezik a probléma, hogy a lakótelepeket kinőtték a lakók… A 70-es években épített járdák felrepedeztek, cserélni kell őket, illetve a teljesen más autószámra kitalált parkolókat is bővíteni kell. Készülök átfogó, ciklusokon túlmutató megoldással ezekre a problémákra is”.


Szociális ügyek


Ezek lesznek a legnagyobb képviselői kihívásai Czeglédy Csabának a ciklusban? „Igazándiból az, hogy az emberek túléljék az előttünk álló éveket!” – válaszolta. „Kisebbfajta tragédia van kialakulóban. Ezt tapasztalom a Szociális és Lakás Bizottság elnökeként is. Az, amikor egy nyugdíjas nem jön ki a nyugdíjából, és szégyell segélyt kérni, az nagyobb probléma, mint amikor csak fél sarokkal arrébb lehet leparkolni a kocsit.” Hozzátette: „ha 2024-ben úgy tudom befejezni a ciklust, hogy minden egyes rászoruló számára megpróbáltam segíteni, akkor nyugodt lehetek.”


A ciklus elején hozta létre az új városvezetés a Szociális és Lakás Bizottságot. Czeglédy nem tagja az önkormányzati többséget adó Éljen Szombathely!-nek, így elmondása szerint legfeljebb kérhette, hogy ő legyen az új bizottság elnöke. „Bár nem is volt túljelentkezés a posztra, hiszen, ha az ember lelkiismeretesen dolgozik a területen, az nem könnyű feladat. Ehhez alkat is kell, majd a választók elmondják négy év múlva, hogy alkalmas voltam-e rá. Olyan elődeim és példaképeim vannak a területen, mint az elhunyt barátom, Gyebrovszki János, Kővári Attila, illetve nem szabad elfelejteni, hogy az első demokratikus közgyűlés szociális bizottságának vezetőjét Ipkovich Györgynek hívták.”


Szerinte a városvezetés komolyan veszi, hogy jól működjön a szombathelyi szociális ellátórendszer. Ezt támasztják alá, hogy elindult a Közösségi Bérlakás Rendszer, hogy emelte az önkormányzat az albérlet- és gyógyszertámogatásokat, illetve a járvány alatti városi intézkedések sikerei is. Az ügyvéd-politikus emlékeztetett, Szombathely többet költ a szociális feladataira, mint néhány nagy budapesti kerület. 


Kijönni a füstös szobából


Nagyon úgy néz ki, hogy Czeglédy Csaba megméretteti magát a most körvonalazódó, 2022-es országgyűlési választások előtti ellenzéki előválasztáson. „Nem vagyok az az ijedős fajta. Annyira szeretem ezt a várost, hogy hatalmas megtiszteltetésnek venném, ha magasabb szinteken is képviselhetném” – árulta el. „Ha lesz ellenzéki előválasztás – márpedig lennie kell, hiszen nem füstös szobákban, hanem az ellenzéki szavazók előtt kell eldőlnie, ki legyen a közös jelölt – szinte biztos, hogy el fogok indulni rajta. 2021 tavaszán le kell bonyolítanunk a megmérettetést, hogy egy teljes évünk legyen felkészülni a Fidesz ellen az országgyűlési választásokra.” 


A teljes adás megtekinthető a Szombathelyi Televízió YouTube-csatornáján.

 

Cs.A.
 

kapcsolódó cikkek
Közösségi Bérlakás Rendszer: egy régi ötlet felturbózva
Közösségi Bérlakás Rendszer: egy régi ötlet felturbózva
Czeglédy Csaba, független önkormányzati képviselő volt a Szombathelyi Televízió Fogadóórájának vendége. Megkérdeztük a politikust a városvezetés új bérlakástervéről, amely magántulajdonosok bevonásával mérsékelné a lakhatási nehézségeket.
kapcsolódó cikkek
Közösségi Bérlakás Rendszer: egy régi ötlet felturbózva
Közösségi Bérlakás Rendszer: egy régi ötlet felturbózva
Czeglédy Csaba, független önkormányzati képviselő volt a Szombathelyi Televízió Fogadóórájának vendége. Megkérdeztük a politikust a városvezetés új bérlakástervéről, amely magántulajdonosok bevonásával mérsékelné a lakhatási nehézségeket.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Új eszközöket szerzett be a Szombathelyi Parkfenntartási Kft.
Tartályos fűnyíró traktor, rézsűkasza, traktor, tartálykocsi – ezek a gépek szerepeltek a Szompark idei eszközbeszerzési terveiben. A tartálykocsi, traktor, és a rézsűkasza már tavasz végére megérkezett, nemrég sikerült beszerezni a kaszálékot tartályba gyűjtő nagyobb méretű fűnyírókat is, ezekből összesen 3️ darab érkezett cégünkhöz, osztotta meg a hírt közösségi oldalán a Szompark.
Nem nézhette meg elhunyt édesapja holttestét a járvány alatt, bántalmazta az orvost
A Sárvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy német nővel szemben, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Megújult a vezetékrendszer és a járda egy szakasza a Váci utcában
Befejeződött a vezetékrendszer felújítás és a járda egy szakasza is megújult a Váci Mihály utcában, osztotta meg a hírt közösségi oldalán Horváth Soma alpolgármester.
Vadbaleset, ittas vezetés, elütött kerékpáros – az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 5-én 5 óra és 2022. október 6-án 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Elfogtak egy Top 50-es magyar bűnözőt, egy 52 éves körmendi férfit Németországban
Elfogtak egy körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő körmendi férfit Németországban - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.