km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
A család jogi védelme lesz az idei Vasi Jogásznap fókuszában

A család jogi védelme lesz az idei Vasi Jogásznap fókuszában

A Magyar Jogász Egylet Vas Vármegyei Szervezete és Vas Vármegye Önkormányzata pénteken sajtótájékoztatón ismertette a XXVII. Vasi Jogásznap programját.

Dr. Spitz Jánostól, a Magyar Jogász Egylet (MJE) Vas Vármegyei Szervezetének elnökétől megtudtuk, hogy az idei, 27. jogásznapot március 8-án rendezik meg: nem véletlenül, hiszen a család jogi védelmének témájára épülő program szakmai blokkja csupa női előadót vonultat fel. A téma szakértői, dr. Czine Ágnes alkotmánybíró, dr. Szeibert Orsolya, az ELTE Családjogi tanszékének vezetője és prof. dr. Wopera Zsuzsanna, az Igazságügyminisztérium miniszteri biztosa, tanszékvezető tanár tartanak előadást.  A programon részt vesz Tuzson Bence igazságügyi miniszter is. 

A nap első fele a megemlékezésé lesz: 11 órakor ünnepséget tartanak Horváth Boldizsár köztéri szobránál a Múzeumparkban, ahol a Horváth Boldizsár technikum diákjainak műsorát dr. Bazsóné dr. Görög Anikó bírónő beszéde, majd, koszorúzás zárja. Ezután átvonulnak  a Horváth Boldizsár Fő téri szülőháznál elhelyezett emléktáblához, ahol főhajtással tisztelegnek a volt igazságügyi miniszter életműve előtt. 

A szakmai tanácskozás, melynek elnöke dr. Trócsányi László, az MJE elnöke lesz, a Pannónia étteremben veszi kezdetét 14 órakor: Spitz János és Tuzson Bence rövid beszéde után előadások hangzanak el, a zárszó Hende Csaba országgyűlési alelnöké lesz, tervezetten 17 órakor, majd Marton Ferenc, Vas Vármegye Közgyűlésének alelnöke köszöntése után fogadásra kerül sor.

 

Tp

Fotók: Nagy Jácint

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.