km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Új kihívások: a Covid-időszak pozitívumai

Új kihívások: a Covid-időszak pozitívumai

Új kihívások, új készségek, új stratégiák – úton egy új normalitás felé. Üzleti szakmai készségek és kompetenciák fejlesztése online környezetben. E projekt záróeseményét tartották a múlt csütörtökön a SEK Forrásközpont konferenciatermében.

 

2021 decemberétől idén júniusig tartott a projekt, amelynek elsősorban az volt a célja, hogy megvizsgálja: a vállalkozásoknak, a cégeknek, a gazdasági élet egyéb szereplőinek, az oktatási és kulturális intézményeknek milyen változtatásokat kellett bevezetniük a koronavírus-járvány okozta „bezártság” miatt. 


Elsőként dr. Kovács László egyetemi docens, ötletgazda részletesen ismertette a programot, kiemelte, a diákok előadásokon, workshopokon, valamint egy tanulmányúton is részt vehettek a mögöttünk hagyott időszakban. Dr. Kovács László hangsúlyozta: igyekeztek a pozitívumokra koncentrálni, azaz, hogy milyen új készségeket sajátítottunk el a Covid-időszakban.


A kerekasztal-beszélgetés – amelyen dr. Székely Klára adjunktus volt a moderátor – keretében Balogh Károly, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, Horváth Zoltán, az Agora Kulturális Központ ügyvezetője, Klára Ágnes, a JUFA Hotel Celldömölk igazgatója és Lenkai Nóra, az ELTE SEK rektori biztosa elevenítette fel a vírus okozta bezárások, újranyitások okozta nehézségeket, tapasztalatokat. A rendezvény végén a programban részt vevő diákok ajándékcsomagot és könyvutalványt vehettek át a szervezőktől.  


Fotó: SZTV

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!