km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
A Bécsből lopott motor a rábapatyi bányatónál került elő

A Bécsből lopott motor a rábapatyi bányatónál került elő

A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen társtettesként, nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt 1 év 6 hónap -végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett- börtönre ítélt egy férfit, továbbá kötelezte 111.554 forint bűnügyi költség megfizetésére, közölte az ügyészség.

 

A bíróság a II. rendű - többszörös visszaeső - vádlott vonatkozásában elkülönítette az ügyet, tekintettel arra, hogy több, folyamatban lévő ügye van, amelyeket egyesít a bíróság és azt követően tart vonatkozásában előkészítő ülést.


A tényállás szerint a vádlott és társa 2019. szeptember 14-én, a késő esti órákban egy magyar tanútól bérelt, magyar forgalmi rendszámú, Renault Master típusú személygépkocsival Bécsbe utaztak, ahol az Oriongassen, egy osztrák sértett által leállított és kormányzárral lezárt osztrák forgalmi rendszámú, KTM 950 LC8 SM típusú motorkerékpárt a Renault Master rakterébe tették, és magukkal vitték, azt a sértettől jogtalanul eltulajdonították. 


Később a motorkerékpár kormányzárát eltörték, és a vádlott társa a gyújtáskapcsolóját átkötötte azért, hogy azt be tudják indítani, majd a vádlottat megbízta azzal, hogy a motorkerékpárt a Rábapaty külterületén található, az ún. sólepárlók mellett lévő bányatavak mögötti árvízvédelmi töltésen vigye el és rejtse el a gát melletti bozótosban. A vádlott és egy másik magyar tanú – aki nem tudott arról, hogy a motorkerékpár lopásból származik – éppen a töltésről tolták lefelé az eltulajdonított motorkerékpárt, amikor a rendőrjárőr őket ellenőrzés alá vonta, így a lopásra fény derült. A bűncselekmény elkövetésével 1.450.000 forint kára keletkezett a sértettnek, amely a nyomozás során történt lefoglalás és a motorkerékpár részére történő kiadása ellenére – figyelemmel a motorkerékpáron a dolog elleni erőszakkal okozott rongálási károkra – csak részben térült meg.


Az ítélet jogerős.

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!
Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme
A Rábapaty a Csepreg, a Király SE a Táplánszentkereszt, míg a Szentgotthárd a Bük otthonából távozott három ponttal.