km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
A 90 éves Tóth Jánosnét köszöntötte a polgármester

A 90 éves Tóth Jánosnét köszöntötte a polgármester

Tóth Jánosné (Márton Rozália) Bobán született, ott járt elemi Iskolába, olvasható a méltatása a város honlapján. 11-en voltak testvérek, édesanyja háztartásbeliként látta el a gyerekeket. Egészségügyi középiskolában folytatta tanulmányait, nővérnek tanult. A Markusovszky kórház gyermekosztályán kezdett ápolónőként dolgozni. Penicillinallergiája miatt ezt a munkát tovább nem végezhette, ezért röntgenasszisztensi képzést szerzett, majd a Kobalt terápiás osztályon dolgozott egészen nyugdíjaztatásáig.


Az 50-es évek elején vonattal járt Szombathelyre dolgozni. Férjét a vonaton ismerte meg, akivel 1954. május 20-án házasságot kötött. 65 évig éltek boldog házasságban, férjét 2019-ben veszítette el.


Az evangélikus egyházközség tagja volt éveken át, sok önkéntes munkát végzett, melyre még ma is nagy örömmel emlékszik vissza. Gyermekeivel jó a kapcsolata. Attila fia autóvillamossági szerelő, Árpád pedig földmérőként dolgozik. A fiai és az unokák szeretettel veszik körül, segítik a mindennapjaiban.


Sokat beszélgetnek a régi időkről, szívesen hallgatják a régi, általa megélt történeteket. Jó egészségnek örvend, sétálgat, a család körülveszi, gondoskodik róla, ez nagy boldogságot jelent számára.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint